Published On: mar, Ian 5th, 2016

5 persoane fara adapost din Braila au fost salvate de la inghet / Politistii au impanzit drumurile din judet

Share This
Tags

politia iarnaPolitistii braileni actioneaza in aceasta perioada pentru limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteo. Cinci persoane fara adapost au fost salvate de la inghet.

Oamenii legii intervin pentru a nu exista persoane inzapezite, blocate in trafic si expuse unor situatii de risc, precum si pentru informarea populatiei, a conducatorilor auto, in ceea ce priveste circulatia rutiera pe drumurile publice.

In acest context, au fost aplicate conducatorilor auto 77 sanctiuni contraventionale, inclusiv pentru nerespectarea regulilor de circulatie in conditii de iarna.

De asemenea, au fost salvate de la inghet cinci persoane fara adapost, care au fost identificate si transportate la centrele sociale de catre ambulante.

Intrucat pana marti la pranz este in vigoare o informare meteorologica potrivit careia vremea se va mentine rece in toata tara, se vor inregistra temperaturi coborate  si exista riscul formarii poleiului, politistii le recomanda soferilor sa ruleze cu viteza adaptata, in functie de starea carosabilului, şi sa mareasca distanta in mers.

De asemenea, conducatorii auto nu trebuie sa uite ca anvelopele de iarna sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei si ca autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive omologate antiderapante.

Comentarii

comentariu

About the Author