Published On: mie, Dec 2nd, 2015

Un extremist maghiar a vrut sa scalde Romania in sange: Urma sa detoneze o bomba la o parada unde participau sute de romani!

Share This
Tags

extremist maghiarCurtea de Apel Bucuresti a decis, marti seara, arestarea preventiva a extremistului maghiar Beke Istvan Attila, in dosarul în care este acuzat de procurorii antimafia ca ar fi intentionat sa confectioneze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care sa-l detoneze in public la manifestarile de Ziua Nationala organizate la Targu Secuiesc. Hotararea magistratilor poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Anchetatorii l-au retinut pe cetateanul roman de etnie maghiara marti, in jurul orei 04.00, pentru tentativa la infractiunea de actiuni impotriva ordinii constitutionale si nerespectarea regimului materiilor explozive.

DIICOT a aratat, intr-un comunicat de presa, ca barbatul retinut, membru marcant al extensiei in Romania a structurii nationalist-extremiste "Miscarea de Tineret 64 de Comitate" din Ungaria, ar fi intentionat sa confectioneze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care urmarea sa il detoneze la parada de 1 decembrie de la Targu Secuiesc.

Procurorii au gasit in urma perchezitiilor din Covasna, la imobilul folosit de Beke Istvan Attila, sute de materii explozive, dispozive electronice care permiteau actionarea de la distanta, doua dispozitive militare de vedere pe timp de noapte, dar si un poligon de tragere.

"Miscarea de Tineret 64 de Comitate" (Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom – HVIM) este o grupare ungara de extrema-dreapta care militeaza pentru unificarea comunitatilor maghiare din afara Ungariei si pentru revizuirea Tratatului Trianon, din anul 1920. Titulatura organizatiei radicale se refera la Ungaria Mare, care avea 64 de districte.

Comentarii

comentariu

About the Author