Published On: lun, Dec 14th, 2015

Politistii braileni au facut “ravagii” inainte de Craciun: 700 de amenzi in valoare de 200.000 de lei!

Share This
Tags

politistiPolitistii din intreaga tara actioneaza pentru protejarea drepturilor si intereselor comerciale ale cetatenilor si mentinerea sigurantei publice. In ultima saptamana, politistii braileni au constatat aproape 60 de infractiuni si au aplicat peste 700  de sanctiuni contraventionale, in valoare de circa 200.000 de lei.

In perioada 7-13 decembrie, Politia Romana a continuat actiunile pentru prevenirea faptelor antisociale, mentinerea sigurantei publice si protejarea cetatenilor fata de activitatile comerciale ilicite.

Astfel, sub coordonarea de specialitate a Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii braileni au constatat 59 de infractiuni, 43 fiind fapte de natura judiciara, 3 dintre acestea au vizat incalcari ale regimului privind materiile explozive, iar 7 infractiuni au fost la regimul rutier, restul fiind alte genuri.

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au intervenit si au aplicat 750 de sanctiuni contraventionale, dintre care 161 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea 61/1991, au aplicat 41 de sanctiuni prevazute de Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si 9 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

De asemenea, pentru neregulile constatate in trafic, politistii au aplicat 509 sanctiuni contraventionale, 129 pentru depasirea limitelor legale de viteza, 5 pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice (cu o imbibatie mai mica decat cea de la care fapta este considerata infractiune), iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere.

Totodata, au fost retinute 22 de permise de conducere, dintre care 6 pentru viteza si 5 pentru consum de alcool, fiind retrase si 8 certificate de inmatriculare.

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de 209.750 de lei, iar a bunurilor confiscate este de 11.480 de lei (produse alimentare, articole pirotehnice).

In baza planului de actiune "Sarbatori de iarna in siguranta!", Politia Romana actioneaza, la nivel national, pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice, precum si pentru protejarea drepturilor si intereselor comerciale ale cetatenilor prin verificarea legalitatii activitatilor comerciale desfasurate cu produse specifice sarbatorilor de iarna.

Comentarii

comentariu

About the Author