Published On: vin, Dec 18th, 2015

Politistii braileni au confiscat din piete 27 de brazi, 2 tone de cetina si 20 de coronite de Craciun

Share This
Tags

2008_12_02_0_1_brazi-pentru-craciun-din-padurea-avrigului_51608 copyPolitistii braileni au confiscat aproape 30 de pomi de Craciun si peste 2 tone de cetina de brad, in valoare totala de peste 11.000 de lei, si au aplicat 8 sanctiuni contraventionale, in valoare de 2.600 de lei, in urma unor actiuni desfasurate pentru combaterea delictelor silvice.

In aceasta perioada, politistii actioneaza, la nivel national, pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice, precum si pentru protejarea drepturilor si intereselor comerciale ale cetatenilor prin verificarea legalitatii activitatilor comerciale desfasurate cu produse specifice sarbatorilor de iarna.

Astfel, in cursul zilei de miercuri, 16 decembrie, politisti de ordine publica si de investigare a criminalitatii economice au desfasurat 11 actiuni si controale pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori si de pomi de Craciun, verificarea legalitatii transporturilor materialelor lemnoase si verificarea legalitatii comercializarii pomilor de Craciun in piete, targuri si oboare.

Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 8 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 2.600 de lei. Totodata, politistii au ridicat, in vederea confiscarii, 27 de pomi de Craciun, in valoare de 1.350 de lei, 2.017 kilograme de cetina de brad, in valoare de 10.085 de lei, si 20 de coronite de brad.

Pe timpul actiunilor desfasurate, politistii l-au depistat, in Piata Concordia, pe un brailean de 41 de ani, care, in calitate de intreprinzator persoana fizica autorizata, oferea spre vanzare cantitatea de 2.000 kg de cetina de brad.

In urma verificarilor s-a stabilit ca barbatul nu avea aviz de insoţire a marfii eliberat pentru transportul acesteia de la locul iniţial de depozitare la cel de vanzare.

Persoana in cauza a fost sanctionata contraventional, iar pentru intreaga cantitate de cetina s-a dispus masura complementara a confiscarii, fiind ridicata si predata reprezentantilor ocolului silvic pentru valorificare.

 

Comentarii

comentariu

About the Author