Published On: mar, Dec 8th, 2015

O firma din Braila detine magazinul din Penitenciarul de Femei Targsor / Plateste o chirie lunara de aproape 4.000 de euro

Share This
Tags

penitenicarul targsorMulte societati comerciale care detin magazine in penitenciare platesc chirii care depasesc cu mult valoarea celor din zonele centrale ale marilor orase, dar patronii au mii de clienti asigurati. De exemplu, pentru magazinul din Penitenciarul Rahova, chiria lunara se apropie de 20.000 de euro.

Pentru a-si vinde produsele in penitenciare, in unele cazuri, administratorii magazinelor au de platit chirii impresionante, insa chiar si asa, interesul pentru obtinerea unui spatiu de cativa zeci de metri ramane ridicat, pentru ca detinutii au dreptul sa cumpere de la aceste magazine, saptamanal, in limita a jumatate din valoarea salariului minim brut pe economie, alimente, apa minerala, bauturi racoritoare, tigari si alte bunuri, potrivit Mediafax.

SC Nelu&Rodica SRL, firma care a castigat licitatia pentru spatiul comercial din Penitenciarul Rahova, plateste lunar o chirie de 442 de euro pe metru patrat. In total, firma scoate din visterie 19.448 de euro pe luna pentru cei 44 de metri patrați pe care ii ocupa magazinul.

Si o firma din Braila plateste o chirie uriasa pentru a avea un magazin intr-unul din penitenciarele “celebre” din Romania. Este vorba despre SC Bonetti SRL, cu sediul pe strada Plevna, care detine singurul magazin din Penitenciarul de Femei Targsor.

“Bonetti” achita lunar o chirie de 16.886 de lei, aproximativ 3.830 de euro. Practic, firma din Braila plateste lunar 187,94 de lei pentru fiecare din cei 89,85 metri patrati ai magazinului.

La Targsor erau incarcerate, in 3 decembrie, 669 de femei.

Comentarii

comentariu

About the Author