Published On: joi, Dec 3rd, 2015

Mintea bolnava are nevoie de un spital pe placul ei

Ultimul scandal in care a fost implicat Spitalul Judetean Braila arata clar ca pasiunea unora pentru distrugere depaseste granitele imaginabilului. Am mai spus de ce spitalul este calul de bataie al multora, de la ziare finanatate dubios din bani publici la partide pline de golani cu gulere albe, de la doctori de doi lei pusi de mamica dupa o plimbare pe sub biroul arestatului de frunte al judetului la infirmiere angajate pe spagi de zeci de milioane date unor actuali functionari in Ministerul Sanatatii. Pentru a acoperi ignoranta si smenurile care le ies prin toate gaurile. Si pentru bani!


La moda acum stau scrisorile-plangere catre autoritati. Doctorii nu le semneaza, ei sunt smecheri. La ei apare mereu in josul ultimei pagini "un grup de medici din Spitalul Judetean Braila". Brancardierii si infirmierele stau mai bine la capitolul curaj decat doctorii. Ei semneaza, bat la usi. Au si de ce. Au facut credite la banci ca sa dea o spaga. N-au nimic de pierdut. Pe ei nu ii poate prinde nimeni ca au cabinete particulare unde isi mulg de ultimul leu pacientii din spital. Fara mila si fara chitanta. Cu siguranta, nu toti fac asa! Dar sunt multi care fac! Ce nu spun brancardierii si infirmierele care au dat spaga? Cui au dat! De ce nu spun?! Simplu de tot. Nu actualei conduceri au dat ei spaga, ci fostilor sefi din spital! E la mintea cocosului ca daca actuala conducere ar fi luat spaga, nu i-ar fi dat afara pe mituitori, care ar fi spus evident cui si cat au dat!


Cei care sar la gatul actualei conduceri nu intreaba cui au dat spaga. Ziaristii de doi bani de la oficiosul judetului cer ritos demisii, pe motiv de spaga. Hilar, pentru cineva care, cu sursa scandalului in mana – medicii si infirmierele pagubite, nu pune intrebarea simpla: cui? 


O alta intrebare este de ce procurorii nu se autosesizeza? Cu atatia spagari care recunosc, pana si un stagiar de la Parchet ar putea finaliza dosarul.


Raspunsul la cele doua intrebari ar putea rezolva problema, dar problema lor nu este decat sa dea jos actuala conducere pentru motivele pe care le-am enumerat la inceput.Doar atat! Au o minte bolnava si vor neaparat un spital pentru ea!

Comentarii

comentariu

About the Author