Published On: vin, Dec 4th, 2015

Inainte de DEZBATERE / Investitorii care vor sa taie Padurea Stejarul au scos la vanzare cele 13 ha, cu 10 milioane de euro

Share This
Tags

stejaruGrupul de "investitori" care vrea sa defriseze Padurea Stejarul pentru a construi un ansamblu social-sportiv vrea sa vanda cele 13 ha pe care le detine la un pret de 10 milioane de euro. Anuntul de pe site-ul directproprietar.ro a fost postat de Bogdan Periverzof, ruda cu doi dintre investitori, dar si cu reprezentantul acestora, Gheorghe Periverzof.

Pe data de 9 decembrie, la cabana Stejarul, incepand cu ora 14:00, are loc dezbaterea publica in urma careia Agentia de Mediu va decide daca va da sau nu avizul necesar pentru ca grupul de investitori sa demareze constructia ansamblului.

O dezbatere similara trebuia sa aiba loc in luna mai a acestui an, intr-o sala aflata langa Primaria Chiscani, insa a fost anulata pentru ca spatiul respectiv s-a dovedit neincapator pentru cei care au venit sa-si spuna opinia cu privire la defrisarea padurii.

Cum a inceput “Afacerea Stejaru”

In 2011, un grup format din Valentin Chisoceanu, George Iurov, Elena Iurov, Costel Guruianu, Otilia Nita, Leonard Mirza, Laurentia Mirza, Cristian Nita, Cristian Mirza, Alexandra Periverzof, Virgil Voiu, Gina Chisoceanu, Ionel Stanila, Gabriela Stanila, Mihai Periverzof au anuntat ca isi propun defrisarea unei porţiuni de 13 hectare din Pădurea Stejaru, a caror proprietari sunt, pentru a construi un complex social-sportiv. 

Desi numele nu spun mare lucru opiniei publice, printre proprietarii celor 13 ha se afla şi rude ale unor politicieni sau ale unor personaje influente din administratie si lumea afacerilor. 

De exemplu, Elena Iurov este sora viceprimarului Alexandru Dănăilă (PNL), care, dupa ce scandalul a luat amploare, a anuntat ca Iurov nu mai are nicio legatura cu aceasta afacere. Si sora lui Mircea Fudulaiche, fostul secretar al Primariei Braila, face parte din grupul investitorilor.

Un alt nume “greu” din “Afacerea Stejaru” este cel al lui Gheorghe Periverzof, mandatarul investitorilor, care a si fost prezent la dezbaterea din mai.

Periverzof este cel care a purtat, in 2007, negocierile cu Primaria Braila, in numele mostenitorilor unui corp de cladire al Teatrului “Maria Filotti”. Atunci, afaceristul a reusit sa convinga municipalitatea sa cumpere corpul de cladire cu peste jumatate de milion de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author