Published On: mie, Dec 16th, 2015

Despartire in lumea interlopilor! Pe 13 ianuarie, sotii Sgircitu se duc in fata judecatorilor, dupa ce Titi a bagat divort

Share This
Tags

Titi si Liliana SgircituLa inceputul anului viitor, pe 13 ianuarie, sotii Sgiricitu se vor prezenta pentru prima oara in fata judecatorilor, in procesul de divort intentat de Titi, la sfarsitul lunii septembrie. Cei doi au un baiat minor.

Interlopul a bagat divort la doar cateva zile dupa ce a fost eliberat din puscarie, cel mai probabil pentru a-si salva averea de o posibila confiscare. Cand s-a dus la Judecatorie, hotarat sa puna punct casniciei, Liliana Sgircitu se afla in arest la domiciliu, fiind cercetata in dosarul "Ahmeya".

Medici, la picioarele familiei Sgiricitu. Afaceri cu banii pentru medicamentele brailenilor

 Trei medici braileni, doi medici de familie si seful Sectiei Oncologie de la Spitalul Judetean, au fost saltati, pe 21 septembrie, de DIICOT pentru ca si-au dat mana cu familia cunoscutului camatar Titi Sgircitu, punand bazele unui mecanism care le-a adus in buzunare aproximativ 2 milioane de euro, bani proveniti din bugetul destinat medicamentelor pentru bolnavii de cancer.

In gruparea infractionala din care fac parte 25 de persoane sunt implicati pe langa medici si angajati ai lantului de farmacii Ahmeya, detinut de sotia lui Sgircitu. Procurorii ii acuza de savarsirea a nu mai putin de 16 infractiuni: inselaciune, evaziune fiscala, spalare de bani, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, frauda informatica, fals informatic, abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals in declaratii, camata, trafic de influenta, cumparare de influenta, dare de mita si santaj.

De exemplu, medicii eliberau retete fictive pentru medicamente a caror pret depasea 3.500 de lei / cutie, prescriptii care apoi erau decontate intr-un timp foarte scurt de catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, cu sprijinul unor angajati ai institutiei. Astfel, farmaciile Ahmeya, care inregistrau operatiuni imaginare de cumparare a medicamentelor, primeau sume uriase de la CJAS.

Decontarile de la bugetul pentru medicamentele anti-cancer se realizau prin introducerea de catre farmacisti in Platforma informatica a asigurarilor de sanatate a unor date nereale, scrise de medici in retetele eliberate.

Mecanismul a ajuns in atentia procurorilor antimafia in urma unui control efectuat de Curtea de Conturi la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate pentru perioada ianuarie 2011-30 iunie 2012, care a scos la iveala o gaura de peste 1,2 milioane de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author