Published On: mar, Dec 8th, 2015

Deputatul Dragomir: Cei din spatele Afacerii “Stejarul” trebuie scosi din administratie, din politica si din Braila! Nu trebuie sa ajunga la Primarie

Share This
Tags

marian dragomir 1Deputatul PSD Marian Dragomir a anuntat pe o retea de socializare ca va participa, miercuri, incepand cu ora 14:00, la dezbaterea publica, organizata la Cabana "Stejarul", in urma careia Agentia de Mediu va decide daca va da sau nu avizul necesar pentru ca un grup de asa-zisi investitori sa construiasca in Padurea Stejarul un ansamblu social-sportiv, un proiect care ridica multe semne de intrebare.

Parlamentarul sustine ca cei 13 "investitori" sunt "cozile de topor ale politicii brailene", dupa ce presa a dezvaluit in nenumarate anchete jurnalistice ca in spatele proiectului s-ar afla politicieni, interlopi si alte persoane influente din diferite medii.

"Vino alaturi de noi pentru a-i privi in ochi pe cei care au facut posibila o retrocedare dubioasa ce trebuie anchetata de institutiile abilitate, pe cei care sub diverse formule incearca sa inlocuiasca cantecul pasarelelor cu vuietul drujbelor, linistea padurii cu zgomotul intereselor financiare. (…) In conditiile in care in Braila sunt sute de terenuri disponibile, zeci de terenuri virane, foste platforme industriale abandonate, singurul loc pe care investitorii de carton l-au ales pentru a-si face interesele financiare este Padurea Stejarul considerata de braileni plamanul verde al orasului", a precizat PSD-istul.

Dragomir a mai aratat ca "investitorii" au postat pe un site de specialitate un anunt de vanzare a celor 13 ha de padure, cu suma de 10 milioane de euro, deputatul intrebandu-se, cel mai probabil retoric, daca cu acesti bani "se vor acoperi anumite obligatii" sau "vor fi finantate campaniile electorale ale cozilor de topor din politica braileana".

"Acesti indivizi, dar mai ales interpusii lor nu trebuie sa ajunga la conducerea Primariei Braila, la conducerea Agentiei pentru Protectia Mediului, Garzii de Mediu, ci trebuiesc scosi din administratie, din politica si chiar din Braila. Vino sa-i privim in ochi, sa le aratam ca nu merita nimic si minciuna s-a terminat. Implica-te!", a concluzionat deputatul.

Cum a inceput “Afacerea Stejaru”

In 2011, un grup format din Valentin Chisoceanu, George Iurov, Elena Iurov, Costel Guruianu, Otilia Nita, Leonard Mirza, Laurentia Mirza, Cristian Nita, Cristian Mirza, Alexandra Periverzof, Virgil Voiu, Gina Chisoceanu, Ionel Stanila, Gabriela Stanila, Mihai Periverzof au anuntat ca isi propun defrisarea unei porţiuni de 13 hectare din Pădurea Stejaru, a caror proprietari sunt, pentru a construi un complex social-sportiv. 

Desi numele nu spun mare lucru opiniei publice, printre proprietarii celor 13 ha se afla şi rude ale unor politicieni sau ale unor personaje influente din administratie si lumea afacerilor. 

De exemplu, Elena Iurov este sora viceprimarului Alexandru Dănăilă (PNL), care, dupa ce scandalul a luat amploare, a anuntat ca Iurov nu mai are nicio legatura cu aceasta afacere. Si sora lui Mircea Fudulaiche, fostul secretar al Primariei Braila, face parte din grupul investitorilor.

Un alt nume “greu” din “Afacerea Stejaru” este cel al lui Gheorghe Periverzof, mandatarul investitorilor, care va fi prezent la dezbatere.

Periverzof este cel care a purtat, in 2007, negocierile cu Primaria Braila, in numele mostenitorilor unui corp de cladire al Teatrului “Maria Filotti”. Atunci, afaceristul a reusit sa convinga municipalitatea sa cumpere corpul de cladire cu peste jumatate de milion de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author