Published On: mar, Dec 15th, 2015

Bunea Stancu, aproape de pensia speciala! Senatorii din comisii au aprobat pensiile speciale

Share This
Tags

StancuSenatorii din comisia juridica si din cea pentru administratie publica au dat, marti, un raport favorabil, proiectului de lege privind introducerea pensiilor speciale pentru primari, sefi de Consilii Judetene, consilieri locali, consilieri judeteni si viceprimari. Votul final va fi dat in plenul Senatului, camera decizionala in cazul acestui proiect.

Printre brailenii care vor primi pensie speciala se afla Gheorghe Bunea Stancu, fostul primar Constantin Cibu, fostii viceprimari Daniela Vasioiu si Lucian Tilea, dar si actualul primar Aurel Simionescu.

Proiectul de lege pentru modificarea Statutului alesilor locali, care prevede ca primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene vor primi indemnizatie pentru limita de varsta, a fost adoptat tacit de plenul Camerei Deputatilor.

Potrivit proiectului de lege, primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene care îndeplinesc conditiile varstei standard de pensionare au dreptul la indemnizatie pentru limita de varsta.

Cuantumul indemnizatiei pentru limita de varsta se acorda în limita a trei mandate si se calculeaza ca produs al numarului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizatia bruta lunara.

Indemnizatia se cumuleaza cu orice tip de pensie stabilita în sistemul public de pensii si se suporta din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor si va pleca la Senat unde va fi dezbatut si votat.

Comentarii

comentariu

About the Author