Published On: mar, Dec 8th, 2015

Braileanca Aurora Simionescu, printre cei mai importanti 100 de inovatori din Europa Centrala si de Est

Share This
Tags

aurora simionescu13 romani, printre care si astrofizicianul Aurora Simionescu – fiica primarului Brailei, se regasesc pe lista celor 100 de lideri ai inovatiei din Europa Centrala si de Est, realizata de Res Grad, , ca parte a unei campanii ce are ca scop promovarea inovatiie.

Google a anuntat, la sfarsitul lunii noiembrie, publicarea listei celor 100 de lideri ai inovatiei din Europa Centrala si de Est, in cadrul editiei a doua a proiectului New Europe 100 (NE100). Proiectul este organizat de Res Publica, impreuna cu Visegrad Fund, Google si Financial Times.

Domeniile in care s-au remarcat reprezentantii Romaniei sunt variate, de la educatie si creatori de continut la dezvoltare de aplicatii, astrofizica si robotica.

Inovatorii din lista NE100 au fost selectati de organizatori pe baza propunerilor si sugestiilor venite de la organizatiile partenere in acest proiect. Categorii nominalizarilor sunt: afaceri, stiinta, media si cultura, societate si politica.

"Lista New Europe 100 de anul acesta arata ca in multe domenii, inclusiv educatie, sanatate, transport, agricultura, inovatorii din aceasta regiune utilizeaza cele mai recente tehnologii pentru a adresa probleme sociale si de afaceri. Diversitatea acestei liste evidentiaza ca inovatia economica si sociala in Europa Centrala si de Est are un potential considerabil de crestere, generand proiecte solide de afaceri, locuri de munca si crestere economica", a precizat Agata Wacławik-Wejman, directorul Public Policy, Google CEE (Europa Centrala si de Est).

Aurora Simionescu, in varsta de 32 de ani, a urmat cursurile Colegiului "Murgoci", iar in clasa a IX-a a fost selectata pentru o bursa de studii de un an in SUA, la Deerfield Academy din Massachusetts, unde a obtinut 90 de puncte din 100 posibile.

In intervalul 2002-2005, tanara si-a facut studiile de licenta in geostiinte si astrofizica, la Jacobs University Bremen din Germania, absolvite cu calificativul magna cum laude. Din 2005 a inceput un doctorat la Max-Planck-Institut für extraterrestrische Physik (in romana: Institutul „Max Planck” pentru fizica extraterestra) din Garching (Germania).

Fiica edilului Aurel Simionescu a facut parte dintr-o echipa de cercetatori care au putut pentru prima data observa unul din filamentele de gaz care leaga roiurile de galaxii, filamente a caror existenta fusese dedusa teoretic cu circa zece ani inainte ca echipa formata in jurul lui Alexis Finoguenov sa le poata observa prin masuratori cu telescopul spatial (pe baza de raze Röntgen) XMM-Newton, conform Wikipedia.

Comentarii

comentariu

About the Author