Published On: vin, Dec 11th, 2015

Braila NU A INTRAT pe lista scurta pentru Capitala Europeana a Culturii / S-au dus Bucuresti, Cluj, Baia Mare si Timisoara

Share This
Tags

braila 2021Ministerul Culturii, in calitate de organizator principal al competitiei Capitala Europeana a Culturii 2021, a anuntat, vineri, lista scurta a oraselor preselectate pentru obtinerea acestui titlu. Braila NU SE AFLA PE LISTA. S-au dus Bucuresti, Cluj, Baia Mare si Timisoara.

Orasele Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Braila, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Sfantu Gheorghe, Suceava, Timisoara si Targu Mures s-au luptat pentru a intra pe lista.

Reprezentantii Asociatiei "Braila – Capitala Europeana a Culturii 2021" au prezentat, marti, 8 decembrie, in fata juriului de la Ministerul Culturii, vorbindu-le despre conceptul "Quantum Culture", insa se pare ca nu i-au convins pe jurati.

Lansarea Brailei in cursa a pornit cu un scandal public national, dupa ce Ziarul Romania Libera a prezentat un document prezentat de asociatie institutiilor de cultura constantele, prin care cereau sprijin pentru candidatura. Documentul continea propuneri pentru evenimente care ar trebui organizate in oras, printre care concursuri de spart seminte, de injuraturi sau de gratare printre blocuri.

“Braila 2021″, o asa-zisa ironie: Brailenilor care nu cred in “capitala culturala”, o vasla peste bot, sa le scoata doi dinti, sa-i recunoastem cand vom deveni capitala!

Juriul european a invitat orasele preselectate sa-si revizuiasca si sa-si completeze candidaturile pentru urmatoarea etapa de selectie, preconizata a se desfasura in perioada august – septembrie 2016.

Comentarii

comentariu

About the Author