Published On: mar, Noi 24th, 2015

Un deputat brailean sustine interzicerea fumatului in spatiile publice. CE PARERE AVETI? / “Nu foarte multi vor renunta la fumat!”

Share This
Tags

Petrea Dorin netDeputatul UNPR Dorin Petrea a anuntat ca va vota pentru adoptarea proiectului de lege care modifica si completeaza legislatia privind prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, interzicand fumatul in spatiile publice.

"Cred ca adoptarea acestui proiect reprezinta un gest de normalitate. Libertatea unui om inceteaza acolo unde ingradeste libertatea celui de langa el. Faptul ca ii supui pe cei din jur la riscul imbolnavirii este o problema care necesita o imediata rezolvare. Trebuie sa recunosc insa, argumentul care a afectat puternic decizia mea de a sustine acest proiect a fost cel referitor la calitatea aerului pe care il respira copiii mei, copiii nostri", a declarat parlamentarul.

Petrea a mentionat de asemenea ca dincolo de legalitate, accesul fumatorilor in spatiile de joaca dedicate copiilor reprezinta o dovada de iresponsabilitate, specificand ca initiativa poate avea ca efect si incurajarea romanilor sa renunte la fumat.

"Nu pot sa ascund faptul ca vor exista frustrari in randul fumatorilor. Cred ca o parte, nu foarte multi insa, vor renunta la fumat. Fie din comoditate, fie din alte argumente care tin de timpul si spatiul alocat pentru zonele special amenajate, vor fi oameni care vor reduce numarul de pauze de tigara, pana la renuntarea completa. Sper ca acest lucru sa se regaseasca si in statisticile medicale, iar numarul deceselor si imbolnavirilor care au la baza consumul de tutun sa creasca in mod semnificativ", a mai spus UNPR-istul.

Proiectul de lege a fost inclus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor de miercuri, 25 noiembrie, avand propunere de adoptare, unde va fi supus votului final, iar apoi trimis presedintelui Iohannis spre promulgare.

Comentarii

comentariu

About the Author