Published On: mar, Noi 10th, 2015

Trei braileni au jecmanit mai multe persoane cu 58.000 de lei / Un barbat si o femeie, arestati la domiciliu / Un adolescent, sub control judiciar

Share This
Tags

arestatiPolitistii au retinut trei persoane, doi barbati si o femeie, care au inselat trei braileni cu aproape 58.000 de lei, prin metoda "Accidentul".

La data de 8 noiembrie, politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale al Inspectoratului de Politie Judetean au retinut doi barbati, de 17 si 31 de ani, si o femeie, de 36 de ani, toti din Braila, pentru comiterea a trei infractiuni de inselaciune.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada octombrie – noiembrie 2015, barbatul de 17 ani ar fi ridicat mai multe sume de bani de la partile vatamate, provenite din comiterea infractiunii de inselaciune prin metoda "Accidentul".

Barbatul de 31 de ani este banuit ca l-ar fi trimis pe adolescent sa ridice banii de la domiciliile persoanelor vatamate, care erau contactate telefonic anterior de un barbat incarcerat intr-un penitenciar, cercetat in aceeasi cauza, care s-ar fi recomandat ca politist sau procuror.

Puscariasul le-ar fi spus persoanelor vatamate faptul ca fiul sau fiica lor a comis un accident rutier soldat cu victime. Ulterior, banii obtinuti de la acestea, aproximativ 58.000 de lei, au ajuns la femeia de 36 de ani.

Cei trei au fost retinuti pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infractiunii de inselaciune, fiind incarcerati in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al Inspectoratului de Politie Judetean.

In cursul zilei de luni, cei trei au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, care a dispus fata de minor  masura preventiva a controlului judiciar pentru 60 de zile, iar fata de ceilalti doi, Judecatoria Braila a dispus masura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Oamenii legii continua cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

Comentarii

comentariu

About the Author