Published On: mie, Noi 11th, 2015

Traseismul este o forma de coruptie politica si este momentul sa oprim asa ceva

* considera senatorul PNL Catalin Boboc, care explica astfel initiativa sa ca traseistii sa isi piarda locurile din CLM si CJ * Senatorul Rotaru sustine ca in comisie a fost dat un vot de respingere, dar ca, indiferent de acesta, plenul va lua decizia finala *

“Exista doua unghiuri de vedere pe care le-am luat in calcul, unul legal si altul politic. Din punct de vedere legal, Curtea Constitutionala a decis ca Ordonanta traseistilor este neconstitutionala si a pus in vedere stabilirea clara a efectelor ordonantei. Din punct de vedere politic, trebuie sa tinem cont de cerintele societatii civile, in conditiile in care, pe buna dreptate, traseismul este o forma de coruptie politica. Prin urmare, este timpul sa dam un semnal clar in aceasta privinta si sa luam masuri concrete, chiar daca ele seamana cu niste sanctiuni. Mai mult, mutarea de la un partid la altul inseamna nerespectarea votului cetatenilor, lucru care ni se aplica tuturor. Este un moment zero, care trebuie inteles ca atare, iar eu il inteleg astfel. PSD condamna dor din gura traseismul, insa cand a fost pus in discutie raportul au iesit din sala. Saptamana viitoare, in plen, eu sper ca vor vota pentru”, a declarat senatorul Catalin Boboc, presedintele filialei brailene a PNL.

Senatorul PSD Ion Rotaru admite ca este impotriva traseismului politic, dar nuanteaza afirmatia sa ca exista si cazuri speciale, care trebuie atent studiate. "Eu, personal, nu sunt de acord cu traseismul politic. Cat priveste amendamentul senatorului Catalin Boboc, eu stiu ca acesta a primit in comisie un vot de respingere, iar iesirea din sala s-a produs pentru ca amendamentul a fost introdus ad-hoc pe ordinea de zi si nu cu 2-3 zile inainte, asa cum se procedeaza deobicei, pentru ca senatorii sa isi poata formula un punct de vedere. Mai mult, eu cred ca ar fi trebuit discutat un astfel de amendament in comisiile reunite, juridica si de administratie. Una peste alta, indiferent de felul in care vor vota comisiile, reunite sau nu, decizia finala va apartine plenului", a declarat senatorul PSD Ion Rotaru.

CITESTE SI

Cutremur in administratia braileana: Consilierii locali si judeteni traseisti e posibil sa isi piarda mandatele!

Comentarii

comentariu

About the Author