Published On: lun, Noi 9th, 2015

Protestatar de pe strazile Brailei: 17 ani si purtator de box! “Era si in grupul care dorea sa ajunga la casa primarului Simionescu”

Share This
Tags

arma-alba-box Asupra unui tanar de 17 ani, aflat printre cei aproximativ 50 de protestatari care scandau, ieri seara, lozinci antisistem in fata Palatului Administrativ, jandarmii au gasit un box – obiect metalic confectionat pentru lovire.

Braileanul Cristian B. le-a spus oamenilor legii ca intentiona sa duca arma alba unei alte persoane aflate in grupul de protestatari.

Protestatarul s-a ales cu dosar penal pentru port fara drept, la adunarile publice, a cutitului, pumnalului, boxului sau a altor asemenea obiecte confectionate pentru taiere, intepare sau lovire.

La sfarsitul saptamanii trecute, platoul din fata Palatului Administrativ a fost ocupat in fiecare seara de braileni nemultumiti de coruptia din sistem si de politicieni, insa incepand de vineri seara pe strazi au aparut si grupurile de huligani, care s-au infiltrat printre protestatarii de buna-credinta si i-au provocat pe jandarmi pentru a isca lupte de strada.

Este vorba despre minori, in cazul a peste 70% dintre protestatari, care, de exemplu, vineri seara, in jurul orei 21:00, au plecat in mars pe Calea Calarasilor, cu scopul de a ajunge in fata casei primarului Aurel Simionescu din cartierul Radu-Negru. Asta dupa ce i-au scuipat si injurat pe tinerii care manifestau pasnic in fata monumentului Martirilor Revolutiei.

Pentru ca erau violenti si amenintau cu acte de vandalism, jandarmii i-au intors din drum pe protestatarii agresivi la intrare pe Soseaua Buzaului.

Surse din cadrul Jandarmeriei ne-au precizat ca tanarul care avea boxul asupra sa a facut parte din grupul care s-a indreptat spre locuinta primarului.

"Era si in grupul care dorea sa ajunga la casa primarului Simionescu. Atunci, nimeni nu era inarmat cu arme albe, insa se vorbea ca urmau sa ia pietre de pe drum. Erau informatii clare ca urma ca lucrurile sa degenereze", a mai adaugat sursa citata.

Comentarii

comentariu

About the Author