Published On: lun, Noi 2nd, 2015

Peste 30 de litri de sange s-au recoltat la Braila! 120 de braileni au venit sa doneze pentru ranitii de la “Colectiv”

Share This
Tags

donare sange14:00 / Aproximativ 120 de braileni s-au prezentat astazi, pana la aceasta ora, la Centrul de Transfuzie Sanguina de pe strada Campiniu, in sprijinul tinerilor care se afla pe patul de spital in urma tragediei de la "Colectiv".

Doar 70 de persoane au si donat sange, restul fiind fie reprogramate – in asteptarea rezultatelor analizelor medicale, fie respinse din cauza faptului ca nu indeplinesc conditiile de admisibilitate.

"Majoritatea sunt donatori pe care ii cunoastem, dar care nu au mai venit de o lunga perioada de timp. Sunt si persoane tinere, care nu au mai donat. Din pacate, in ultimele 6 luni numarul donatorilor a scazut fata de inceputul acestui an. Noi suntem pregatiti. Am chemat personal de acasa, din concediu, am tinut o sedinta si fiecare stim ce avem de facut", ne-a declarat medicul Magdalena Iugulescu, directorul CTS Braila.

Intr-o zi normala, la centrul de pe Campiniu vin sa doneze sange aproximativ 30 de persoane,

Iugulescu a mai precizat ca intreaga cantitate de sange va fi transportata in cursul acestei saptamani la Bucuresti. Peste 30 de litri de sange au donat brailenii pana in aceasta dupa-amiaza.

 

Comentarii

comentariu

About the Author