Published On: mar, Noi 17th, 2015

Perchezitii la Braila! Parchetul General loveste “Mafia reciclarii” / EXCLUSIV Vizata, firma Ecologic 3R

Share This
Tags

ecologic 3rPolitia Romana, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul General, efectueaza, marti dimineata, o serie de 59 de perchezitii, in Bucuresti si 11 judete,  printre care si Braila, la sediile sociale si punctele de lucru ale unor societati comerciale, precum si la domiciliile unor persoane fizice banuite de evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals in declaratii.

EXCLUSIV Surse judiciare au precizat pentru Infobraila ca firma braileana vizata de ancheta este SC Ecologic 3R SA (foto, sediu social) – operator economic licentiat de Ministerul Mediului, in scopul preluarii obligatiilor privind realizarea obiectivelor anuale de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje. Firma are contracte de colaborare cu autoritatile locale, primind, prin diverse moduri, bani publici.  (Vom reveni!)

Perchezitii la „Mafia reciclarii”

Cei in cauza sunt banuiti ca ar fi evidentiat operatiuni fictive de reciclare a aproximativ 120.000 de tone de deseuri de ambalaje, pentru care obligatiile fiscale sunt de peste 54 de milioane de euro. Este vorba despre firme de pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Braila, Arges, Cluj, Constanta, Ilfov, Mehedinti, Mures, Prahova, Valcea, Vrancea si Tulcea.

In cauza se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de EVAZIUNE FISCALA, FALS in INSCRISURI sub semnatura privata in forma continuata si FALS in DECLARATII in forma continuata, comise in legatura cu activitatea de reciclare a deseurilor de ambalaje reglementata de Directiva 94/62/CE/1998 a Parlamentului European si a Consiliului.

Potrivit Directivei statele membre sunt obligate sa ia masuri pentru a preveni producerea deseurilor de ambalaje, sa stabileasca sisteme de returnare, colectare si recuperare a deseurilor si sa elaboreze sisteme de informatii (baze de date) privind ambalajele si deseurile de ambalaje care sa permita monitorizarea punerii in aplicare a obiectivelor acesteia.

In urma cercetarilor, s-a stabilit ca, in perioada 2012-2014, reprezentantii operatorilor licentiati si reprezentantii unor societati cu care acesti operatori licentiati ar fi incheiat contracte de prestari servicii, ar fi evidentiat in actele contabile si in alte documente legale operatiuni fictive, care ar fi denaturat realitatea indeplinirii acestor obligatii.  

Inregistrarea si declararea acestor operatiuni ar fi facilitat operatorilor licentiati obtinererea vizei anuale necesare functionarii acestora si ar fi condus la sustragerea de la plata obligatiilor fiscale.

Comentarii

comentariu

About the Author