Published On: vin, Noi 27th, 2015

NORMALITATE Consilierii judeteni i-au spus “NU” doctoritei spagare Andreicut, care a vrut functia pe care a piedut-o dupa ce a fost saltata de DNA!

Share This
Tags

mortu cjToti consilierii judeteni au fost impotriva revenirii doctoritei Cristinel Adreicut la sefia Comisiei Judetene pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap, desi a promovat concursul organizat de Directia Generala pentru Asistenta Sociala.

Alesii nici nu au vrut sa auda de posibilitatea ca medicul, acuzat ca lua spaga pentru a-si ajuta pacientii sa iasa la pensie de boala, sa se intoarca pe fotoliul pe care si l-a pierdut dupa ce a fost retinuta si apoi arestat, in urma cu cinci luni, intr-un dosar instrumentat de procurorii DNA Galati.

Consilierii judeteni PSD si UNPR au votat impotriva, consilierul judetean independent Marian Capatana s-a abtinut, iar consilierii judeteni liberali si taranistul Gheorghe Chiru nu au participat la vot, toti fiind de acord cu faptul ca este imoral ca medicul Andreicut sa devina presedintele comisiei, desi din punct de vedere legal au fost indeplinite toate cerintele, fiind singurul participant la concurs.

Andreicut a luat mita 1.250 de lei chiar cu o zi inainte de descinderile procurorilor anticoruptie, fiind arestata la domiciliu, apoi trimisa in arest preventiv, ca, in cele din urma, in iulie, sa fie eliberata sub control judiciar.

Pe 17 iunie, Cristinel Andreicut, Ana Boala si Rodica Tone, medici la Serviciul de Expertiza Medicala si Recupeare a Capacitatii de Munca din cadrul Casei Judetene de Pensii, au fost saltate din propriile cabinete de procurorii DNA Galati, fiind acuzate de luare de mita. Cele trei cadre  medicale infiintasera o adevarata industrie a pensionarii pe caz de boala. Cristinel Andreicut lucra si la Serviciul de Expertiza, unde a savarsit faptele, dar era si presedintele Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap, functie pe care a pierdut-o dupa ce nu a mai putut-o exercita.

Doctorita Cristinel Andreicut se afla sub control judiciar pana pe 13 ianuarie 2016, dosarul nefiind inca trimis in judecata.

"La data de 16 iunie 2015, inculpata Andreicut Cristinel a primit suma totala de 1.250 lei, de la 8 pacienti examinati in ziua mentionata (intre 50 si 200 de lei de pacient), in scopul indeplinirii atributiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinica si pentru analizarea documentelor medicale, in vederea obtinerii pensiei de handicap. (…) Pe fondul unor tare caracteriale, profitand si de modul deficitar de organizare si mai ales, de lipsa unor verificari privind modul de desfasurare a activitatilor profesionale zilnice, perceperea unor sume de bani pentru exercitarea atributiilor de serviciu la nivelul  Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila a capatat valentele unui fenomen in masa", precizeaza procurorii DNA Galati.

Comentarii

comentariu

About the Author