Published On: mie, Noi 25th, 2015

Doctorita spagara Andreicut, saltata de DNA, s-a intors la sefia Comsiei pentru Persoane cu Handicap, dupa ce a luat concursul!

Share This
Tags

vila andreicut infobrailaSituatie incredibila la Braila, unde doctorita Cristinel Andreicut, fostul presedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, saltata de procurorii DNA in urma cu cinci luni pentru ca lua spaga pentru a-si ajuta pacientii sa iasa la pensie de boala, a revenit in functie, dupa ce a fost singurul medic care s-a prezentat la concursul organizat de Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) pentru sefia comisiei. Andreicut a luat mita 1.250 de lei chiar cu o zi inainte de descinderile procurorilor anticoruptie, fiind arestata la domiciliu, apoi trimisa in arest preventiv, ca, in cele din urma, in iulie, sa fie eliberata sub control judiciar.

Foto dreapta: Casa doctoritei Andreicut

andreicutPe 17 iunie, Andreicut (foto stanga-cu parul negru), Ana Boala si Rodica Tone, medici la Serviciul de Expertiza Medicala si Recupeare a Capacitatii de Munca din cadrul Casei Judetene de Pensii, au fost saltate din propriile cabinete de procurorii DNA Galati, fiind acuzate de luare de mita. Cele trei cadre  medicale infiintasera o adevarata industrie a pensionarii pe caz de boala. Cristinel Andreicut lucra si la Serviciul de Expertiza, unde a savarsit faptele, dar era si presedintele Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap, functie pe care a pierdut-o dupa ce nu a mai putut-o exercita.

Simona Cimpoaie, directorul DGASPC, institutie in subordinea careia se afla comisia, recunoaste ca situatia este dificila, insa afirma ca nu avea cum sa respinga participarea medicului acuzat de coruptie la concurs.

"E o situatia dificila, moral vorbind. Noi am facut tot ce scrie la lege. Am organizat concursul, iar dansa a fost singurul medic care s-a inscris. A fost admisa si urmeaza ca hotararea finala sa fie luata in cadrul unei sedinte a Consiliului Judetean. Altceva nu stiu ce sa va spun. Dansei nu i-a fost interzis dreptul la munca", a explicat Cimpoaie.

Si presedintele interimar al Consiliului Judetean, social-democratul Viorel Mortu, a dat din colt in colt cand a fost intrebat despre situatie, considerand insa ca medicul Andreicut nu va mai pune mana pe spaga dupa experienta din vara. Motivul pentru care s-a ajuns ca doctorita saltata de DNA sa ajunga din nou sefa peste Comisia pentru Persoane cu Handicap tine, in viziunea lui Mortu, de faptul ca niciun medic nu s-a prezentat la concursurile organizate dupa descinderile procurorilor.

"Mie mi-a venit sa urlu cand am auzit, dar ce sa fac? Se pare ca a luat aprobare ca are voie si va spun ca nimeni nu vrea sa-si asume scaunul asta de la comisie. Eu cred ca nu ii mai arde doctoritei de vreun ban nemuncit, ce sa zic. O sa discutam si in sedinta Consiliului Judetean, o sa analizam si partea morala. Ce sa va zic? Pe de alta parte, nu pot sta cu comisia nefunctionala, sa ne trezim cu sute de oameni care stau la usi", ne-a declarat Mortu.

Doctorita Cristinel Andreicut se afla sub control judiciar pana pe 13 ianuarie 2016, dosarul nefiind inca trimis in judecata.

"La data de 16 iunie 2015, inculpata Andreicut Cristinel a primit suma totala de 1.250 lei, de la 8 pacienti examinati in ziua mentionata (intre 50 si 200 de lei de pacient), in scopul indeplinirii atributiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinica si pentru analizarea documentelor medicale, in vederea obtinerii pensiei de handicap. (…) Pe fondul unor tare caracteriale, profitand si de modul deficitar de organizare si mai ales, de lipsa unor verificari privind modul de desfasurare a activitatilor profesionale zilnice, perceperea unor sume de bani pentru exercitarea atributiilor de serviciu la nivelul  Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila a capatat valentele unui fenomen in masa", precizeaza procurorii DNA Galati.

Comentarii

comentariu

About the Author