Published On: lun, Noi 2nd, 2015

FOTO Un notar brailean a murit pe munte, zdrobit de stanci / Catalin Oprea avea 42 de ani si o imensa pasiune pentru alpinism

Share This
Tags

catalin opreaUn notar din Bucuresti, originar din comuna braileana Salcia Tudor, a murit la 42 de ani dupa ce, aflat cu un prieten in masivul Piatra Craiului, a cazut in gol 30 de metri, izbindu-se de stanci.

Alpinismul era una dintre cele mai mari pasiuni ale lui Catalin Oprea.

Incidentul a avut loc sambata, in jurul orei 14:00.

Prietenul barbatului a coborat in zona unde acesta a cazut si a incercat sa-l salveze, conform jurnalistilor Mediafax, insa in zadar. Impactul i-a fost fatal braileanului, lovindu-se puternic la cap.

Alertati prin 112, salvamontistii au ajuns la prietenul lui Catalin abia duminica dimineata, dupa ora 2:00, coborandu-l in siguranta de pe munte.

catalin oprea2"Am pornit dupa baiatul acela care a ramas in munti pentru ca trebuia neaparat sa ajungem la el. Era un vant taios, foarte frig si nu ar fi supravietuit peste noapte. Am riscat foarte mult cu echipele noastre si am fost supusi unor actiuni extreme, fiind o zona foarte, foarte periculoasa. Am reusit sa ajungem la el si sa-l coboram in siguranta. La ora 2.00 noaptea abia am incheiat actiunea", a spus seful Salvamont Zarnesti.

Trupul neinsufletit al alpinistului de ocazie a fost lasat peste noapte in haul de la 1800 m altitudine, din cauza ca transportul era imposibil de realizat, fiind coborat abia duminica.

Catalin Oprea va fi inmormantat miercuri in localitatea natala.

Comentarii

comentariu

About the Author