Published On: mar, Noi 17th, 2015

EXCLUSIV Mafia din Politia Braila / Comisarul Iorga: “Trimit mascatii peste voi daca nu dati banii! Va bag la puscarie!” / TOATE DETALIILE dosarului

Share This
Tags

iorga* Comisarul-sef Ionel Iorga, retinut de procurorii anticoruptie la sfarsitul saptamanii trecute si apoi trimis de judecatori in arest la domiciliu, conducea Biroul de Investigatii Criminale (B.I.C) de la Municipiu ca un veritabil cap de mafie, atat prin comportament, cat si prin limbaj, alegand sa intre cu bocancii in dosarele penale instrumentate de subalternii sai si chiar sa-i jigneasca atunci cand nu-i ascultau ordinele * Golaniile lui Iorga au ajuns la DNA Galati dupa ce au trecut pe la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila si Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati * Sesizarea a fost facuta de subcomisarul Petrof Vasile, care a vrut sa puna capat ilegalitatilor de la Investigatii Criminale *

Surse din cadrul DNA au precizat pentru Infobraila ca ofiterul si-a recunoscut partial vina, admitand ca legea ii interizcea sa se implice in cercetarea unui dosar penal, sa dea indrumari sau dispozitii politistului care instrumenta dosarul, procurorul fiind singurul cu atributii in acest sens. Pentru a-si ajuta un fost coleg de serviciu, Gheorghe Banica, iesit la pensie in 2007, care era parte vatamata intr-un dosar de inselaciune, Iorga a recurs la amenintari la adresa suspectilor din dosar (Petrut Alin Negoita, zis "Babulica" – un interlop apropiat de gruparea lui Tica Valutistu', si tatal sau, Andrei Negoita) dar si a politistilor care efectuau cercetari, transformand cel mai important birou din cadrul Politiei Municipiului in propria-i feuda.

In cursul anului 2013, prietenul lui Iorga, a carui sotie detinea un depozit de materiale de constructie, a livrat mai multe cantitati de cherestea lui Negoita si tatalui sau, necesare pentru constructia unei vile. Atunci cand, cei doi i-au cerut lui Banica facturi si avize de insotire pentru marfa, fostul politist a refuzat, transmitandu-le ca nu trebuie sa-si faca griji cu privire la posibile controale pentru ca, daca se va ajunge la verificari pe linie economica, va interveni comisarul-sef Iorga "pentru a-l scapa de probleme".

Dupa mai multe livrari de cherestea, cumparatorii au observat ca le-au fost furnizate cantitati mult mai mici decat cele comandate, atragandu-i atentia lui Gheorghe Banica, care a sustinut ca lipsa a fost cauzata de angajatii depozitului. Petrut Alin Negoita si tatal sau au apreciat ca trebuie sa-i plateasca lui Banica doar 1.500 de lei din cei 2.600 de lei, ceruti. Fostul politist a refuzat sa primeasca banii, insistand sa ii fie achitata suma de 2.600 de lei, si i-a amenintat pe cei doi ca ii va da pe mana comisarului Iorga.

Zis si facut! Pe 11 octombrie 2013, Gheorghe Banica s-a dus la sediul Politiei Municipiului pentru a se intalni cu Ionel Iorga, programand intrevederea, neinregistrata oficial ca audienta, telefonic. Iorga l-a chemat in biroul sau pe politistul Mihalcea Vasile, caruia i-a spus ca Banica doreste sa depuna o plangere penala pe numele lui "Babulica", pentru neplata celor 2.600 de lei.

Dosarul penal a ajuns la subcomisarul Petrof Vasile, care a fost abordat de seful sau. Ionel Iorga i-a transmis lui Petrof sa faca "tot posibilul" pentru ca Petrut Alin Negoita sa ii plateasca 2.600 de lei prietenului sau. Tanarul Negoita si tatal sau au fost citati pe 15 octombrie, fiind dusi in biroul lui Iorga, la cererea expresa a acestuia.

In birou, comisarul-sef i-a amenintat pe cei doi, pe care ii cunostea de ani buni, atragandu-le atentia ca daca nu vor plati suma de 2.600 de lei partii vatamate ii va baga la puscarie.

"Va aranjez! Trimit mascatii peste voi! Va bag la puscarie", le-a spus Iorga lui Petrut si Andrei Negoita.

Dupa ce Iorga i-a sugerat subalternului sau ce intrebari sa puna la audieri, intervenind de mai multe ori in cercetare, Petrof s-a dus la Parchetul de pe langa Judecatorie unde i-a spus procurorului de caz Gheorghe Velea ca, in opinia sa, fapta sesizata de Banica este de natura civila, motiv pentru care vrea sa finalizeze cercetarile cu propunere de neincepere a urmaririi penale. Procurorul Velea a agreat solutia.

Pe 22 noiembrie, subcomisarul Petrof Vasile a intocmit referatul cu propunerea de neincepere a urmaririi penale, fiind chemat la scurt timp, dupa ce a implementat in sistemul electronic finalizarea dosarului penal, in biroul lui Iorga. Atunci, seful de la Investigatii Criminale i-a reprosat, tipand, subalternului ca nu a fost in stare sa recupereze cei 2.600 de lei si ca nu si-a dat interesul pentru a-l presa pe "Babulica".

Iorga i-a luat ilegal dosarul lui Petrof, nu l-a mai trimis la parchet cu solutia agreata si de procuror, si i l-a dat unui alt politist, caruia i-a cerut sa obtina banii de la cumparatorii de cherestea. Procurorii DNA sustin ca comisarul-sef Iorga a pus mai multi politisti sa-l urmareasca in trafic pe "Babulica", presandu-l astfel sa faca ceea ce i-a cerut inca din prima clipa. In fata tavalugului generat de seful de la Investigatii Criminale, Petrut Negoita si tatal sau i-au platit in cele din urma lui Banica suma de 2.600 de lei.

"Jignindu-ma ca sunt un ofiter slab pregatit si fiind foarte nervos, vorbindu-mi pe un ton foarte ridicat, Iorga mi-a reprosat ca nu reusisem sa recuperez suma de bani reclamata de Banica", a declarat subcomisarul Petrof in fata procurorilor anticoruptie.

Vom reveni!

Comentarii

comentariu

About the Author