Published On: joi, Noi 5th, 2015

EXCLUSIV / LISTA cluburilor din Braila care nu au autorizatie PSI, asemeni “Colectiv” / Vinyl Pub, fara autorizatie / Sunrise, amenda de 1.500 de lei

Share This
Tags

incendiu clubZiarul Infobraila va prezinta in exclusivitate lista cluburilor, discotecilor si barurilor brailene, verificate pe parcursul acestui an, care nu au autorizatie de securitate la incendiu (PSI), document emis de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Conform specialistilor din domeniu, actul administrativ certifica, in urma verificarilor in teren, faptul ca localul are implementate masurile legale de aparare impotriva incendiilor.

12 localuri au fost controlate de echipe mixte – formate din reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Politiei si Jandarmeriei, iar alte 5 au fost verificate doar de inspectorii de prevenire ai ISU. Doar 3 localuri au scapat nesanctionate.

De la inceputul acestui an, ISU, Politia si Jandarmeria a trecut pragul unui singur local cunoscut din oras, care a si fost amendat cu 1.000 de lei. Vinyl Pub, situat pe strada Mihai Eminescu nr. 19, nu detine autorizatie de securitate la incendiu, insa a solicitat consultanta pentru demararea procedurii de autorizare. Restul localurilor controlate de echipele mixte se afla in mediul rural, si anume:

1. Insuratei, strada Scoala Veche nr. 34A – nu se incadreaza pentru autorizatie de securitate la incendiu. Discoteca a fost sanctionata cu 500 de lei pentru alte nereguli.

2. Baraganu, strada Garii nr.3 – nu se incadreaza pentru autorizatie de securitate la incendiu. Discoteca a fost sanctionata cu 500 de lei pentru alte nereguli.

3. Tufesti, strada Brailei nr. 256 – nu se incadreaza pentru autorizatie de securitate la incendiu. Discoteca a fost sanctionata cu 500 de lei pentru alte nereguli.

4. Victoria, strada Principala nr. 269 – nu se incadreaza pentru autorizatie de securitate la incendiu. Discoteca a fost sanctionata cu 500 de lei pentru alte nereguli.

5. Viziru, strada Brailei nr. 137 – sanctionat cu 500 de lei. Si-a incetat activitatea.

6. Vadeni – nu se incadreaza pentru autorizatie de securitate la incendiu. Discoteca a fost sanctionata cu 500 de lei pentru alte nereguli.

7. Sat Latinu – nu detine autorizatie PSI, dar a solicitat consultanta pentru autorizare. Discoteca a fost sanctionata cu 500 de lei pentru alte nereguli.

8. Comuna Romanu, strada Sfatului nr. 23 – nu detine autorizatie PSI, dar a solicitat consultanta pentru autorizare. Discoteca a fost sanctionata cu 500 de lei pentru alte nereguli.

9. Comuna Stancuta, strada Principala nr. 257 – nu detine autorizatie PSI, dar a solicitat consultanta pentru autorizare. Discoteca a fost sanctionata cu 500 de lei pentru alte nereguli.

10. Comuna Stancuta, strada Principala nr. 127 – sanctionat cu 500 de lei. Si-a incetat activitatea.

11. Sat Spiru Haret, strada Ciresului nr. 1 bis – nu se incadreaza pentru autorizatie de securitate la incendiu. Discoteca a fost sanctionata cu 500 de lei pentru alte nereguli.

De asemenea, 4 localuri din municipiu si unul din mediul rural au fost controlate de inspectorii de la ISU "Dunarea":

1. Local situat pe strada Mihai Eminescu nr. 16  – detine autorizatie de securitate la incendiu si nu a fost sanctionat.

2. Local situat pe strada Grivita nr. 7 – nu se incadreaza pentru autorizatie de securitate la incendiu si a solicitat aviz de securitate la incendiu pentru extindere. A fost sanctionat cu avertisment pentru alte nereguli.

3. Restuarantul si Pensiunea Heavens -  detine autorizatie de securitate la incendiu si totusi a primit avertisment pentru alte nereguli.

4. Sunrise Bistro, situat pe strada Danubiului, Fata Portului nr. 155 - nu se incadreaza pentru autorizatie de securitate la incendiu, insa localul a fost amendat cu 1.500 de lei pentru alte nereguli.

5. Comuna Gradistea, strada Targului nr. 40 – nu se incadreaza pentru autorizatie de securitate la incendiu si nu a fost sanctionat.

Restul localurilor de pe raza judetului Braila vor fi verificate pana la sfarsitul acestui an, in urma deciziei luate la nivel central, ca urmare a tragediei din clubul bucurestean "Colectiv", in urma careia si-au pierdut viata 32 de persoane.

Dezastru in localurile din judetul Braila

Duminica trecuta, la doar doua zile de la incendiul de la "Colectiv", prefectul Nicu Olteanu a convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, solicitand sefilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului de Politie si Inspectoratului de Jandarmi sa-i prezinte rapoartele privind controalele efectuate de la inceputul acestui an in cluburile si discotecile de pe raza judetului, atat din mediul urban, cat si din mediul rural.

Statisticile sunt infioratoare. Nereguli au fost gasite la toate cele 12 localuri verificate pana la aceasta data, iar cele mai importante tin de buna functionare a instalatiilor electrice. Realitatea din teren arata, desi suna cinic, ca suntem norocosi. Oricand se putea intampla si intr-un club din Braila un incendiu similar cu cel din Bucuresti.

"S-au gasit improvizatii la instalatiile electrice, de la defectiuni, la prize arse. In mediul rural au fost gasite si mijloace de incalzire amplasate in apropierea unor materiale combustibile. Daca vorbim de organizarea liniei de aparare in caz de incendii, in majoritatea localurilor situatia este similara: personalul nu este instruit, nu exista stingatoare, nu este afisat planul de interventie si de evacuare, nu sunt marcate corespunzator caile de evacuare", ne-a declarat lt. col. Stefan Stoian, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea".

Tot de la reprezentantul ISU am aflat ca pentru neregulile gasite au fost aplicate amenzi in valoare totala de 9.000 de lei si ca in perioada imediat urmatoare vor fi grabite controalele programate pentru restul localurilor: "Dupa ce s-a intamplat in Bucuresti s-au redus timpii, ca sa fie acoperit totul intr-un timp foarte scurt!"

Comentarii

comentariu

About the Author