Published On: mar, Noi 17th, 2015

EXCLUSIV Anticoruptia si Primaria. Cronologia unui dosar peste care s-a asternut linistea / DNA: “Primarul Simionescu nu are calitatea de inculpat sau suspect!”

Share This
Tags

simionescu* La inceputul acestui an, mai precis pe data de 6 martie, Ziarul Infobraila anunta in exclusivitate ca procurorii DNA Galati au solicitat Primariei Braila mai multe documente legate de licitatiile in urma careia o firma controlata de fostul baron Gheorghe Bunea Stancu a pus mana pe trei terenuri, in suprafata totala de 6,6 ha, aflate in zona portuara, fiind vorba de concesiune pentru 49 de ani * Dupa doar cateva luni, primarul a pus pe masa consilierilor locali proiectele de hotarare prin care contractele se anulau, iar terenurile ajungeau din nou la municipalitate, alesii fiind de acord * Decizia lui Simionescu a venit dupa ce procurorii l-au audiat in legatura cu acest subiect pe directorul Finantelor Publice Locale, Stoica Anghelescu *

Se anunta ca fiind dosarul care va zgudui din temelii Primaria, in mediul politic vorbindu-se chiar si despre implicarea primarului Simionescu, insa de mai bine de jumatate de an s-a asternut linistea. Procurorii anticoruptie nu a mai cerut niciun document, nu au mai chemat pe nimeni la audieri, iar situatia juridica a terenurilor in cauza este cea de dinaintea licitatiilor. Mai mult decat atat, Aurel Simionescu si Stoica Anghelescu nu au calitatea de suspecti sau inculpati in vreun dosar aflat pe rolul DNA Galati, conform informatiilor furnizate ziarului Infobraila de DNA – Structura centrala.

Dupa ce procurorii au primit documentele solicitate, primarul a anuntat public ca va verifica toate contractele de concesiune si inchiriere, fara sa admita ca o face pentru ca institutia pe care o conduce a intrat in vizorul DNA. Cu o luna inainte de aceasta declaratie, in iunie, cand edilul se afla in strainatate, Anghelescu – seful banilor Primariei, a dat cu subsemnatul in fata procurorilor anticoruptie, fapt confirmat de Simionescu.

"Nu am ce sa va spun. Anghelescu a fost la DNA, dar eu n-am discutat cu dumnealui, pentru ca lucrurile sunt de o anumita confidentialitate si nu poate sa-mi spuna mie ce-a declarat acolo. A fost solicitat sa dea o declaratie si am inteles ca este vorba de situatia unor concesiuni", declara primarul.

Tot atunci, consilierii locali, la initiativa lui Simionescu, au votat rezilierea contractelor de concesiune a terenurilor din zona Vadul Ghecetului, care a motivat decizia prin faptul ca firma controlata de Bunea Stancu nu a respectat clauzele contractului: nu a construit obiectivul economic pe care si-l asumase. Deci, in concluzie, a trebuit ca procurorii DNA intre pe poarta Primariei pentru ca sa firmei sa ii fie luate terenurile.

Desi primarul Aurel Simionescu nu este vizat in dosar, cercetarile continua, conform sursei citate, atat in aceasta speta, cat si in altele, privind institutii din subordinea municipalitatii.

Vom reveni!

Comentarii

comentariu

About the Author