Published On: mie, Noi 25th, 2015

Doua drumuri din Braila, in topul national al soselelor cu risc de inzapezire, dar fara contract de deszapezire!

Share This
Tags

utilaje deszapezireCompania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a prezentat in presa centrala un top al soselelor cu risc de inzapezire, din care fac parte si doua drumuri nationale care tranziteaza judetul Braila. Este vorba despre DN 23 Braila-Focsani si DN 22 Braila-Ramnicu Sarat.

"De departe cel mai mare pericol de inzapezire il prezinta autostrada Bucuresti-Constanța. DN 2 Urziceni-Ramnicu Sarat este pe locul doi din punct de vedere al riscului de inzapezire, iar pe locul trei este DN 23 Braila-Focsani. Locurile patru si cinci sunt ocupate de autostrada Bucuresti-Pitesti si soseaua care leaga Ramnicu Sarat de Braila", a declarat Florin Dascalu, oficial CNADNR.

Vestile proaste nu se opresc aici. La prima licitatie pentru deszapezirea portiunilor de drumuri nationale din judet nu s-a prezentat nicio firma, la fel ca in cazul judetelor Sibiu, Dolj, Ilfov, Iasi, Suceava si Neamt, procedura fiind reluata in urma cu doar cateva zile.

Dan Costescu, noul ministru al Transporturilor, a comentat, ieri, situatia licitatiilor organizate de CNADNR, afirmand ca isi doreste sa fie evitate solutiile adoptate "pe ultima suta de metri"

"Contractele de deszapezire au fost incheiate acum pentru mai mult de 70% din lungimea retelei rutiere. Preocuparea mea principala in ceea ce priveste deszapezirea este de evitare a acelor solutii pe ultima suta de metri, care ridica o multime de semne de intrebare – ma refer la procedurile de urgenta. Deci, chiar daca anul acesta am luat o situatie asa cum este, de cateva zile discutam cu colegii sa schimbam acest mecanism. Acele proceduri de urgenta care nu mai pot fi schimbate anul acesta, pentru ca ar insemna sa lasam zonele descoperite, le vom continua, dar vom incerca sa le facem foarte transparente", a declarat Costescu.

Firmele care castiga contractele de deszapezire sunt obligate sa monteze si parazapezile si sa repare soseaua daca se strica in timpul iernii.

Comentarii

comentariu

About the Author