Published On: lun, Noi 23rd, 2015

Disperati ca brailenii se lasa inselati de infractori, politistii apeleaza la preoti! Despre metode de inselaciune in predica de la biserica

Share This
Tags

politisti pieteIn perioada 20 noiembrie-4 decembrie, pentru prevenirea infractiunilor de inselaciune, prin diverse metode, politistii de proximitate din cadrul Politiei Municipiului, impreuna cu cei de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii, se vor intalni cu preotii din oras, in vederea sensibilizarii si atragerii implicarii acestora in parcurgerea unui mesaj preventiv in cadrul slujbelor de duminica.

De asemenea, reprezentantii Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice vor acorda sprijin politistilor de proximitate cu privire la difuzarea mesajelor preventive in randul membrilor acestei asociatii, precum si prin participarea la intalnirile cu brailenii.

Initiativa politistilor vine dupa ce, pe parcursul anului, zeci de batrani au fost inselati de infractori prin diverse metode, desi au existat nenumarate campanii de informare cu privire la astfel de situatii.

Vineri, 20 noiembrie, politistii de proximitate au oferit pliante cetatenilor, continand recomandari antiinfractionale cu privire la prevenirea savarsirii infractiunilor de inselaciune, in zone aglomerate din Braila. Oameni legii i-au informat pe cetateni, in special pe cei varstnici,  cu privire la aceasta tendinta infractionala, explicandu-le ca infractorii acestor fapte profita de naivitatea si buna credinta a lor, si ce ”povesti” folosesc infractorii pentru a patrunde in locuintele lor.

"Unul dintre modurile de operare al infractorilor care comit fapte de inșelaciune sau de furt din locuinte, este cel denumit „prin ademenire”.  "Falsii vizitatori” actioneaza  prin distragerea atentiei sau atribuirea unor calitati false, si astfel, acestia incearca sa ajunga in casele batranilor, pentru ca intr-un moment de neatentie sa le sustraga banii, bunurile de valoare sau sa ii inșele cu ocazia oferirii spre cumparare a unor produse promoționale, la preț redus, dar de o calitate indoielnica. Acest tip de infractori, sunt persoane  politicoase si pretind a fi reprezentanti ai unor autoritati publice, companii de gaze, apa, electricitate sau de la oficiul postal, primarie, firma de deratizare sau de comercializare a detergentilor si conving persoanele varstnice, intr-un mod insistent, ca au nevoie de ei sau de produsele lor, incercand sa fie cat mai convingatori. De fapt, acesti indivizi, certati cu legea, folosesc orice pretext pentru a intra in casa acestora", a declarat scms. Jenel Sogor, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului.

Comentarii

comentariu

About the Author