Published On: joi, Noi 12th, 2015

Diacomatu – fostul candidat la sefia CJ Braila, Garcea si Cocos Jr. / Povestea unui club din Bucuresti

Share This
Tags

diacomatuCrima organizata, politica si afacerile isi dau mana in cluburile din capitala, conform unei anchete jurnalistice marca Rise Project si Adevarul, care arata la cine ajung banii pe care ii cheltuie cei care se distreaza in localurile bucurestene. Pe lista apare si numele fostului candidat la sefia Consiliului Judetean Braila din 2012, Sergiu Diacomatu, trimis in judecata intr-unul din marile dosare ale retrocedarilor abuzive, numit de presa "Dosarul Bica 1".

Diacomatu detine impreuna cu actorul Mugur Mihaescu, interpretul celebrului personaj "Garcea", clubul "The Tube", situat pe Lipscani, in Centrul Vechi, la subsolul unei cladiri care ii apartine lui Alin Cocos, fiul fostului sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos. Cocos Jr. primeste lunar de la Diacomatu si Mihaescu o chirie de 7.500 de euro, desi sustin ca habar nu au cine este proprietarul cladirii.

Desi inca din timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, cand patronul "The Tube" isi dorea sefia Consiliului Judetean Braila, se vorbea despre legaturile "independentului" fiu al Brailei cu Elena Udrea, pe atunci ministru al Dezvoltarii, informatia era negata cu vehementa de Sergiu Diacomatu.

Totusi, dupa ce a fost acuzat in dosarul "Bica 1", Diacomatu a colaborat cu procurorii anticoruptie si a recunoscut toate acuzatiile aduse, savarsite in perioada in care a fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

Si fostul partener de viata al Elenei Udrea a spus cu subiect si predicat, in fata judecatorilor de la Curtea Suprema, ca i-a dat spaga lui Sergiu Diacomatu, pe care-l stia din 2010, nu mai putin de 5 milioane de euro.

Fragment din articolul Adevarul si Rise Project:

"11 noiembrie 2015, Centrul Vechi. Intr-un restaurant turcesc cinci oameni discuta relaxat despre afaceri la masa. Paharele de vin alb sunt transpirate. „Ia spune, stii cumva daca un englez poate cumpara un teren in Romania?”, intreaba unul dintre ei si aude scurt un „nu” raspicat. Raspunsul negativ l-a primit de la Sergiu Diacomatu, fostul vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

Diacomatu a fost un afacerist discret pana cand procurorii anticoruptie l-au acuzat anul trecut in dosarul retrocedarilor, in care protagonista era Alina Bica, fosta sefa a procurorilor anti-mafia. Sergiu Diacomatu, ieri la un pahar de vin in Centrul Vechi. \

Reporter: (…) Sunteti domnul Sergiu Diacomatu?

Sergiu Diacomatu: Da.

Reporter: Sunt jurnalist. Putem vorbi un minut?

Sergiu Diacomatu: De unde m-ati gasit asa?!

Reporter: Avem redactia aici, langa, si eram la masa cu colegii.

Sergiu Diacomatu: (…) Am crezut ca esti de la DNA."

Comentarii

comentariu

About the Author