Published On: lun, Noi 2nd, 2015

DEZASTRU in cluburile si discotecile brailene / Improvizatii la instalatiile electrice si fara extinctoare / “Au fost gasite mijloace de incalzire langa materiale combustibile!”

Share This
Tags

discoteca3Tragedia in urma careia au murit 30 de persoane si alte aproape 200 au fost ranite a pus pe jar autoritatile, premierul Victor Ponta cerand inca de sambata demararea unor controale de amploare la toate cluburile din tara. Si secretarul de stat Raed Arafat a declarat ca incepand cu aceasta saptamana pompierii si politistii vor lua la puricat toate localurile care presupun aglomerari de persoane.

Lucrurile au inceput sa se miste si la Braila. Duminica, la doar doua zile de la incendiul de la "Colectiv", prefectul Nicu Olteanu a convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, solicitand sefilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului de Politie si Inspectoratului de Jandarmi sa-i prezinte rapoartele privind controalele efectuate de la inceputul acestui an in cluburile si discotecile de pe raza judetului, atat din mediul urban, cat si din mediul rural.

Statisticile sunt infioratoare. Nereguli au fost gasite la toate cele 12 localuri verificate pana la aceasta data, iar cele mai importante tin de buna functionare a instalatiilor electrice. Realitatea din teren arata, desi suna cinic, ca suntem norocosi. Oricand se putea intampla si intr-un club din Braila un incendiu similar cu cel din Bucuresti.

"S-au gasit improvizatii la instalatiile electrice, de la defectiuni, la prize arse. In mediul rural au fost gasite si mijloace de incalzire amplasate in apropierea unor materiale combustibile. Daca vorbim de organizarea liniei de aparare in caz de incendii, in majoritatea localurilor situatia este similara: personalul nu este instruit, nu exista stingatoare, nu este afisat planul de interventie si de evacuare, nu sunt marcate corespunzator caile de evacuare", ne-a declarat lt. col. Stefan Stoian, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea".

Tot de la reprezentantul ISU am aflat ca pentru neregulile gasite au fost aplicate amenzi in valoare totala de 9.000 de lei si ca in perioada imediat urmatoare vor fi grabite controalele programate pentru restul localurilor: "Dupa ce s-a intamplat in Bucuresti s-au redus timpii, ca sa fie acoperit totul intr-un timp foarte scurt!"

De astazi, primarul Simionescu spune ca se vor verifica la sange si localurile din municipiu, fiind trimise pe teren doua echipe mixte, formate din functionari din cadrul Primariei si lucratori ISU. Edilul le-a cerut subordonatilor sai sa urmareasca cu strictete respectarea legii pentru a fi evitate situatii in care persoane venite sa se distreze intr-un club sa-si piarda viata sau sa fie ranite.

"Noi am avut o discutie cu ISU si de maine (n.r astazi) vor exista pe teren doua echipe, care inseamna Primarie, Politie si Situatii de Urgenta. Vor merge in astfel de localuri si vor verifica documentele, daca au autorizatie de la Pompieri, de la Directia de Sanatate etc.. Trebuie verificat daca ei au autorizatie pentru 80 de persoane si acolo vin 500, programul orar si altfel de situatii. Cred ca problema majora in municipiu este cea legata de numarul de intrari-iesiri", a precizat Simionescu.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii

comentariu

About the Author