Published On: mar, Noi 10th, 2015

Cutremur in administratia braileana: Consilierii locali si judeteni traseisti e posibil sa isi piarda mandatele!

Share This
Tags

clmComisia Juridica din Senat a decis, ieri, ca toti consilierii locali si judeteni care au schimbat partidul in timpul Ordonantei 55, cunoscuta ca “Ordonanta traseistilor”, isi pierd mandatele, iar primarii si sefii de Consilii Judetene revin la partidul din care au plecat.

Daca raportul va fi votat în Senat si legea va fi aplicata, la Braila, nu mai putin de 12 alesi locali  vor parasi Consiliul Local si Consiliul Judetean.

Din Consiliul Local vor zbura liberalii Laurentiu Chiru (ex-PNTCD), Georgica Sterian (ex-PP-DD) si Paul Cretu (ex-PUER) si progresistii Cosmin Pavaloiu si Gigel Cismas (ambii ex-PP-DD).

In cazul lui Dan Paun, ales pe listele ecologistilor, situatia este mult mai dificila. Consilierul local si-a anuntat independenta inainte de Ordonanta 55, pe motiv ca partidul pe listele caruia a fost ales a disparut din registrul formatiunilor politice, insa astazi este co-presedintele Organizatiei Judetene ALDE, dupa ce a fost presedintele filialei partidului lui Tariceanu, PLR.

Totusi, mai multi consilieri locali au cerut demiterea lui Paun din CLM pentru ca legea precizeaza clar ca atunci cand un ales este exclus din partid sau trece la alt partid isi pierde mandatul.

Nici la Consiliul Judetean situatia nu este una roz. Si-ar putea pierde mandatul chiar vicepresedintele institutiei, UNPR-istul Emilian Dumitriu, care a parasit partidul lui Dan Diaconescu, folosindu-se de “Ordonanta traseistilor”. Si consilierii judeteni UNPR Bogdan Dumitru si Ernest Mocanu (ex-PP-DD) vor pleca din CJ daca legea va trece de Senat.

Alti doi fosti PP-DD-isti, in prezent PSD-isti, Ivan Cristian si Stelian Musat vor ramane fara fotoliile din legislativul judetului in cazul in care senatorii vor fi de acord cu ce s-a decis in Comisia Juridica.

Intr-o situatie similara se gasesc si consilierul judetean independent Tanase Iorgoveanu (ex-PP-DD) si consilierul judetean ALDE Cristian Ancuta (ex-PNL).

In baza "Ordonantei traseistilor", peste 5.000 de alesi locali, intre care 552 de primari, au migrat la alte partide. Cei mai multi s-au indreptat catre PSD, partid aflat la putere in momentul adoptarii ordonantei.

CITESTE SI

Traseismul este o forma de coruptie politica si este momentul sa oprim asa ceva

Comentarii

comentariu

About the Author