Published On: mie, Noi 18th, 2015

Caz de hepatita A la Liceul “Sebastian” / “Nu e focar! Elevii au fost trimisi acasa pentru a se putea dezinfecta clasa!”

Share This
Tags

lic mihail sebastian netMai multi parinti ingrijorati de ceea ce au inteles a fi un focar de hepatita A la Liceul "Mihai Sebastian" ne-au semnalat situatia, subliniind ca o clasa intreaga a fost trimisa acasa cu o ora inainte de sfarsitul programului scolar. Din fericire, conform informatiilor obtinute de la Directia de Sanatate Publica (DSP) si de la conducerea liceului, nu este vorba despre un focar, ci despre un caz singular. O eleva internata in spital a fost diagnosticata cu "boala mainilor murdare".

In cursul zilei de astazi, directorul liceului, profesorul Raluca Ionescu, a fost instiintat de DSP ca o eleva din clasa a X-a, originara din comuna Sutesti, aflata pe patul de spital, are hepatita A. In fata acestei situatii, Ionescu a decis luarea tuturor masurilor care se impun pentru a-i proteja pe elevi.

"Nu este vorba despre un focar, insa am decis sa ii trimitem pe elevi acasa pentru a putea dezinfecta clasa, asa cum cer normele in astfel de cazuri. Am asigurat sapun lichid in toate baile si am dezinfectat cu cloramina salile de clasa. Am discutat si cu tatal fetei si am inteles ca maine va fi externata", ne-a declarat directorul de la "Sebastian".

Hepatita A este o boala contagioasa cauzată de infectia ficatului cu virusul hepatitic A. Spre deosebire de hepatita B si C, hepatita A nu determina boala cronica. Desi ficatul devine inflamat si umflat, se vindeca complet fara a fi afectat pe termen lung. Odata ce o persoana a fost infectata cu hepatita A, dezvolta imunitate pe termen lung si nu mai poate contracta boala a doua oara.

Comentarii

comentariu

About the Author