Published On: mie, Noi 11th, 2015

Campanie antidiabet in Braila Mall! Spitalul Judetean si Consiliul Judetean, impreuna pentru braileni

voineagDiabetul zaharat este o boala grava, progresiva, permanenta, care poate pune viata in pericol si care a atins proportii epidemice. Se estimeaza că prevalenta diabetului la nivel mondial este de 8,3% sau 387 de milioane de persoane, in timp ce 46,3% dintre cei care sufera de diabet raman nediagnosticati.

Un studiu de specialitate realizat in cursul anului 2014 a arata ca tara noastra are aproximativ doua milioane de diabetici, dintre care un sfert sunt nediagnosticati.

Spitalul Judetean si Consiliul Judetean vor derula pe data de 14 noiembrie, de Ziua Mondiala a Diabetului, in Braila Mall, o campanie de informare si prevenire asupra diabetului zaharat, in cadrul careia se vor face si testari glicemice. Totodata, specialistii le vor raspunde brailenilor la toate intrebarile legate de boala secolului XXI.

Campania este coordonata de medicul specialist diabet, nutritie si boli metabolice Voineag Cristiana (foto) de la Spitalul Judetean.

"De cele mai multe ori boala evolueaza mult timp silentios si pacientii sunt depistati tarziu in faza de complicatii cronice. Din pacate, numarul cazurilor cu diabet zaharat tip 2 in randul copiilor si adolescentilor a crescut din cauza stilului de viata neadecvat, reprezentat in special de dieta nesanatoasa si lipsa activitatii fizice", a declarat dr. Voineag.

Comentarii

comentariu

About the Author