Published On: lun, Noi 2nd, 2015

Andrei, braileanul mort in infernul din Colectiv / “Era un luptator si, daca avea vreo sansa, sigur scapa, se batea pentru viata sa!”

Share This
Tags

andrei buca330 de tineri, oameni frumosi si plini de viata, au pierit in cea mai mare tragedie din ultimul sfert de veac, ucisi de flacari si fum otravitor. Printre ei, pe lista mortilor din "Colectiv", se afla si un arhitect brailean de 29 de ani.

Andrei si-a gasit sfarsitul aproape de scena, dupa ce o bucata din tavan l-a lovit si i-a luat orice sansa de a se lupta pentru viata sa. A ars de viu impreuna cu Kuki, bunul sau prieten, tot arhitect, pe care-l insotise la concertul Goodbye to Gravity

Dupa ce artificiile au aprins buretele fonic de pe un stalp din club, focul s-a propagat cu o repeziciune uluitoare la tavan, declansandu-se infernul. Sute de persoane s-au calcat pur si simplu in picioare, catarandu-se unii peste altii si imbulzindu-se spre iesire. Urletele din club, spun supravietuitorii carnagiului, sunau a moarte.

andrei colectivAndrei Petre Buca nu a putut sa fuga, cazand pe podea si fiind acoperit intr-o fractiune de secunda de flacarile necrutatoare, intr-un haos pe care multi l-au descris ca fiind Iadul. La cativa metri de el, Kuki, oradeanul in varsta de 45 de ani, si-a dat ultima suflare la fel, neputincios si in durere.

Mario Apostol, unul dintre prietenii tanarului brailean, ne-a povestit cum, in ziua cand a aprins o lumanare si a varsat rauri de lacrimi, impreuna cu alti baieti, trebuiau sa sarbatoreasca. In urma cu un an au infrant moartea, pe Dunare, dupa ce barca in care se aflau s-a rasturnat. Atunci, Andrei s-a batut pentru viata lui, dar i-a ajutat si pe ceilalti.

"A fost un om extraordinar, un prieten foarte bun. Acum un an, pe 1 noiembrie, ne rasturnam cu barca pe Dunare, 11 insi. Era langa mine, am putut sa il vad. Un tip care a manageriat o situatie de criza. Atunci am supravietuit unui accident la fel de stupid ca acesta. Era un luptator! Vineri seara nu a avut nicio sansa de care sa se agate, sa scape de acolo. Daca avea vreo sansa, ar fi ales-o, sigur scapa. Se batea pentru viata sa", a spus Mario, cu vocea tremuranda.

Dupa ce toti ranitii au fost transportati la spital, prietenii si familia l-au cautat pe arhitect peste tot, sperand ca este in viata. Au fost chiar si la Morga, de trei ori. Au vazut cadavre carbonizate si au trebuit sa le priveasca atent. Nu l-au gasit, insa l-au identificat printre morti pe Kuki, dandu-si seama ca sperantele de a-l gasi in viata pe Andrei scad cu fiecare minut care trece

Duminica dimineata, vestea a cazut fulgerator, dupa mai bine de 24 de ore de sperante si disperare: unul dintre cele doua cadavre ramase neidentificate la IML era al lui Andrei Petre Buca. Tot ieri, in jurul orei 18:00, trupul neinsufletit al tanarului a fost adus la Braila si depus in casa unde a crescut, aducand lacrimi ce pareau de neoprit in ochii celor care l-au asteptat. Doi parinti, multe rude si zeci de prieteni au inlemnit in fata sicriului acoperit, vorbind despre o soarta nedreapta si mult prea cruda.

Inmormantarea va avea loc maine, incepand cu ora 12:00.

Dumnezeu sa-l ierte!

Comentarii

comentariu

About the Author