Published On: mie, Noi 25th, 2015

ALESII BRAILENILOR / Patru consilieri au afaceri in piete! Vot cu scandal de fiecare data, de teama conflictului de interese

Share This
Tags

clm1Afacerile din pietele brailene ale consilierilor municipali starnesc discutii aprinse in sedintele Consiliului Local in care urmeaza sa fie aprobate proiecte de hotarare legate de Administratia Pietelor si Targurilor. De teama unui posibil conflict de interese, uneori, cei patru alesi care sunt legati de APT nu participa la vot, iar in alte situatii, cand sunt asigurati de secretarul municipiului ca pot participa la vot, ridica o mana si aproba proiectele.

UNPR-istii Cosmin Pavaloiu si Tudorel Arbunea, dar si Daniela Radulescu (ALDE) si Laurentiu Chiru (PNL), detin in regim de inchiriere spatii in piete, fapt care a declansat a mia oara scandal in mini-legislativul local. Doar trei din cei patru au anuntat ca nu participa la votul pentru un proiect de hotarare legat de rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Administratiei Pietelor, Pavaloiu fiind atentionat de consilierul local Simona Draghincescu cu privire la faptul ca ar trebui sa urmeze exemplul colegilor.

"Domnul Pavaloiu, votezi? Va protejati afacerile", a rabufnit Draghincescu.

Tot secretarul Ion Dragan a salvat situatia care tinde sa devina subiect de glume, nu de analiza a legii.

"Vreau sa fac o precizare. Este vorba despre rectificarea bugetului, iar faptul ca ar exista un contract de inchiriere pe un modul sau ceva de genul acesta nu implica un interes pe acest proiect", a spus Dragan.

In cele din urma, pentru a evita ca situatia sa se repete la nesfarsit, primarul Simionescu i-a cerut public secretarului municipiului sa ofere un punct de vedere scris cu privire la cazurile in care alesii care au afaceri in piete pot vota proiectele care implica Administratia Pietelor.

Comentarii

comentariu

About the Author