Published On: mie, Oct 28th, 2015

Votul prin corespondenta, ADOPTAT in sfarsit! Dragomir: S-a implicat PSD, altfel de la PNL doar vorbe

Share This
Tags

marian dragomirProiectul de lege privind votul prin corespondenţă, cerut imperios de opinia publica dupa alegerile prezidentiale, a fost adoptat ieri în plenul Camerei Deputaţilor, primind vot final. Deputatul PSD Marian Dragomir a votat proiectul, sustinand ca a facut acest lucru "in primul rand emotional si apoi rational".

"Afirm aceste lucruri deoarece este o lege solicitata de multi cetateni romani, dar intocmirea proiectului pe ultima suta de metri pentru a putea fi aplicat la alegerile parmalentare de anul viitor are cu siguranta si aspecte ce puteau fi imbunatatite printr-o dezbatere publica si parlamentara indelungata", a spus Dragomir.

Parlamentarul social-democrat i-a atacat pe liberali, afirmand ca trebuie facuta diferenta "intre vorbe desarte si fapte", in contextul in care sustine ca desi deputatul PNL Mihai Voicu a detinut timp de 7 luni functia de presedinte al Comisiei pentru Cod Electoral, nu s-a discutat niciodata in acest timp despre votul prin corespondenta.

"Surprinzator, dl. Mihai Voicu isi da demisia si PNL abandoneaza ideea acestui proiect, dar incearca sa joace politic. La doar o saptamana de la dezertarea d-lui Voicu, liberalii defilau prin Parlament cu carpe albe la subtiori in semn de protest fata de neadoptarea acestei legi abandonate de liderul lor. In al doisprezecelea ceas, PSD isi asuma  functia de presedinte si comisia incepe sa lucreze. In doar trei saptamani se voteaza in plenul Camerei Deputatilor acest proiect de lege. Se demonstreaza iarasi ca PNL se ocupa doar cu declaratii politice, proteste, demisii si in mod surprinzator, proiectul Legii votului prin corespondenta este adoptat prin implicarea PSD", a mai adaugat deputatul.

Desi surse politice mentionau ca votul prin corespondenta pentru romanii din Diaspora va functiona doar ca un proiect pilot, la alegerile parlamentare, Liviu Dragnea, presedintele PSD, a anuntat ca votul prin corespondenta se va aplica si pentru alegerile prezidentiale.

Comentarii

comentariu

About the Author