Published On: joi, Oct 29th, 2015

Verisorii Lipan, arestati in urma perchezitiilor DIICOT / “Antimafia” a saltat din paturi 14 braileni / Contrabanda cu tigari de 500.000 de euro

Share This
Tags

verisorii LipanLa inceputul acestei saptamani, in urma unei actiuni in forta, procurorii antimafia au reusit sa destructureze una dintre cele mai mari si complexe grupari de contrabandisti cu produse din tutun, provenite din Ucraina si Republica Moldova, coordonata din Braila.

Mai bine de 30 de perchezitii domiciliare au fost efectuate de DIICOT – Biroul Teritorial Braila pe raza judetelor Braila, Galati si Suceava, fiind aduse la audieri nu mai putin de 70 de persoane.

14 braileni au ajuns in fata procurorilor, unde au fost pusi in fata dovezilor care-i incrimineaza. De aproape cinci ani, gruparea a introdus ilegal in tara cantitati uriase de tigari, membrilor ajungandu-le in buzunare aproape jumatate de milion de euro.

Dintre cei 14, trei au fost arestati preventiv, sase sunt cercetati sub control judiciar, in timp ce cinci vor fi, cel mai probabil, trimisi in judecata in stare de libertate.

Dupa ce au fost saltati din case, Stelica Moisa si verisorii Gabriel Valentin Lipan (foto stanga) si Liviu Cosmin Lipan (foto dreapta) au fost prezentati judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Braila, care a acceptat propunerea procurorilor antimafia si i-au trimis pe cei trei braileni in spatele gratiilor pentru 30 de zile. Sunt acuzati de constituire sau aderare la un grup infractional organizat si contrabanda calificata, in forma continuata.

Verisorii Lipan, Gabriel, de 29 de ani, si Liviu, de 40 de ani, s-au aflat la conducerea gruparii, conform unor surse judiciare. Mai multe rude si prieteni ai celor doi sunt implicati in dosarul instrumentat de DIICOT Braila, urmand ca in urma cercetarilor sa fie stabilita intreaga activitate infractionala a "caracatitei tutunului". Cei doi barbati se aflau de luni bune sub lupa procurorilor.

Comentarii

comentariu

About the Author