Published On: mar, Oct 13th, 2015

Unii se gandesc si la cei care pot fi bunicii nostri! Terapie prin arta pentru batranii de la azil

Share This
Tags

batrani azilBiblioteca Judeteana „Panait Istrati" deruleaza proiectul "Biblioamici pentru bunici", dedicat persoanelor varstnice si desfasurat in colaborare cu Asociatia "ART- TERAPIE. CES.AU". 

Actiunea are loc sub deviza "si ei sunt ai nostri" si se adreseaza batranilor din Caminul Sfintii Apostoli "Petru si Pavel". Intalnirile au loc o data pe luna sub forma unor ateliere creative, unde batranii sunt implicati in diverse activitati de recreere. 

“Totul se desfasoara pe fond muzical, intr-o atmosfera calda, relaxanta, plina de bucurie”, a precizat bibliotecar Camelia Popescu, coordonatoarea proiectului. 

Rodica Neofit, director executiv al Asociatiei "ART- TERAPIE. CES.AU – partener al proiectului, a discutat cu bunicii si a aplicat un chestionar pentru a vedea ce impact au aceste activitati in viata lor.
 
Indiferent de forma pe care o imbraca, desen, pictura, sculptura, artizanat, teatru sau dans, terapia prin arta este o modalitate de a ocupa intr-un mod placut timpul care, mai ales intr-un camin de batrani trece adesea mai greu decat ne-am putea imagina. Pentru unii dintre ei aceasta terapie poate fi un mijloc de vindecare fizica, psihica si spirituala.

Comentarii

comentariu

About the Author