Published On: joi, Oct 22nd, 2015

Simionescu: Somerii din Braila vorbesc de saracie, dar nu vor sa munceasca! Exista locuri de munca. O spun cu tristete

Share This
Tags

simionescuPrimarul Aurel Simionescu a prezentat public o situatie despre care spune ca a aflat in urma cu cateva zile, cand a discutat cu mai multi angajatori din Braila.

Edilul a vorbit despre firme care au locuri de munca vacante sau care au angajati din mediul rural din cauza faptului ca somerii din municipiu prefera sa munceasca la negru, desi vorbesc mereu despre saracie.

"Am discutat cu patronii a doua firme de confectii. O confectie nu are oameni, chiar daca plateste 14 milioane pe luna si bonuri de masa. Eu le-am zis ca multi angajati din Primarie nu au salariul asta. La cealalta confectie, din 600 de angajati, jumatate ii aduce din mediul rural. Am discutat cu transportatorii din privat si mi-au zis ca nu au sofer, ca au masinile pe dreapta. Vin sofer, stau putin si apoi pleaca. Am discutat cu firma de constructii care reabiliteaza Scoala "Sf. Andrei" din Brailita si le-am zis sa termine mai repede, sa faca doua schimburi. Mi-au zis: "Cu cine, domnul primar? Nu avem oameni". Tot in constructii, mi s-a zis ca vin oameni si apoi pleaca. "Eu nu beau asfalt la iarna, imi culeg via si apoi vin", asa zic unii care se angajeaza in constructii", a declarat Simionescu, care a mai adaugat ca face "cu tristete" acest comentariu.

Ca o concluzie, primarul a subliniat ca firmele din domeniile mentionate aduc muncitori din afara orasului "si aici lumea sta in somaj si munceste la negru".

Comentarii

comentariu

About the Author