Published On: Soare, Oct 18th, 2015

PSD Braila, dupa Congres: Mihai Tudose, vicepresedinte la centru / Aurel Simionescu preia interimar filiala

Share This
Tags

Dragnea si TudosePeste 4.000 de social-democrati si-au ales duminica, la Sala Palatului din capitala, cei 14 vicepresedinti si presedintele executiv, cel care va fi mana dreapta a lui Liviu Dragnea, liderul partidului.

Alegerile de la Bucuresti au adus o schimbare importanta in PSD Braila: deputatul si ministrul Mihai Tudose a devenit vicepresedinte la nivel central, conducerea interimara a filialei fiind preluata de primarul Aurel Simionescu.

Tudose a fost ales vicepresedinte PSD, dupa ce a primit voturile a peste 2.800 de delegati, facand parte, alaturi de nume ca Nicolae Banicioiu, Lia Olguta Vasilescu sau Ecaterina Andronescu, din echipa lui Dragnea. In functia de presedinte executiv a fost ales presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care l-a invins pe liderul PSD Brasov, Constantin Nita.

Conform statutului partidului, pana la organizarea Conferintei Judetene, care ar putea avea loc chiar si pana la finele acestui an, primarul Simionescu, in calitate de presedinte executiv, ia in maini fraiele filialei.

"A fost o competitie dura. Spre deosebire de alti ani, procedura de vot a fost mult mai scurta si mult mai transparenta. Alegea domnului Tudose in functia de vicepresedinte nu e un castig doar al Organizatiei Judetene, ci e un castig si al judetului. Un brailean este si membru al Executivului, si se afla si in conducerea celui mai mare partid din Romania", ne-a declarat deputatul Marian Dragomir, vicepresedinte PSD Braila.

Dragomir a mai adaugat faptul ca, dupa ce va fi ales noul presedinte al filialei, social-democratii braileni vor avea doi reprezentanti in conducerea centrala a partidului: noul lider si Mihai Tudose.

Tudose este ministru al Economiei, Comertului si Turismului din decembrie 2014, iar inainte de a intra in Guvernul Ponta, timp de 10 ani, a fost presedinte al Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor.

Comentarii

comentariu

About the Author