Published On: lun, Oct 26th, 2015

PRACTIS a ajuns la final

Share This
Tags

semnatura-practis-1

Titlu proiect: „O carieră de succes prin practică, consiliere și orientare profesională a tinerilor’’

Cod contract: POSDRU/161/2.1/G/137130

Beneficiar: Inspectoratul Școlar Județean Brăila

 

Comunicat de presă

PRACTIS a ajuns la final

 

            Joi, 22 octombrie 2015, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila a organizat conferinţa finală a proiectului „O carieră de succes prin practică, consiliere şi orientare profesională a tinerilor”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Evenimentul a avut loc în Sala de Festivităţi a Casei Tineretului din Brăila și a reunit 414 de elevi din grupul ţintă al proiectului, 60 de elevi de la liceul partener – Liceul „Panait Cerna” Brăila, agenţi economici parteneri în proiect, echipa de implementare a proiectului, directori de la liceele de la care a fost selectat grupul ţintă, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, alte persoane interesate de proiect.

            Proiectul a vizat sprijinirea elevilor din învăţământul preuniversitar în tranziţia de la şcoală la viaţa activă prin dezvoltarea competenţelor practice ale acestora în scopul îmbunătăţirii perspectivelor de inserţie pe piaţa muncii. Evenimentul a urmărit realizarea unei analize globale a întregii activităţi desfăşurate prin proiect, cu accent pe beneficiile obținute de elevii din grupul țintă şi extrapolarea rezultatelor obţinute în acţiuni viitoare, în vederea continuării sprijinirii elevilor din învăţământul preuniversitar în tranziţia de la şcoală la viaţa activă prin dezvoltarea competenţelor practice ale acestora în scopul îmbunătăţirii perspectivelor de inserţie pe piaţa muncii

Conferința  a debutat cu mesajul d-lui prof. dr. Cătălin Canciu, Inspectorul Şcolar General, care a mulţumit elevilor pentru implicarea în proiect şi i-a felicitat pentru rezultatele obţinute „Mă bucur să particip la bilanţul acestui proiect, extrem de important pentru viitorul vostru, pentru viitoarea voastră carieră” a fost conţinutul mesajului de încheiere a cuvântului Inspectorului Şcolar General.

            Lucrările conferinţei au fost conduse de d-l profesor Constantin Gherghinoiu, manager de proiect care a prezentat o sinteză a principalelor rezultate obţinute în proiect și, la final, a adresat un mesaj emoționant elevilor prezenți: „Proiectul PRACTIS se află la finalul său. Este un final care pune punct doar activităţilor din proiect, nu şi acţiunilor voastre de a vă cunoaşte mai bine pe voi înşivă, nu şi activităţilor de continuare a muncii specifice de susţinere pe viitor a ceea ce s-a dobândit prin proiect. A fost o bucurie pentru noi să constatăm că formaţi o generaţie responsabilă, capabilă să aibă o proiecţie asupra viitorului propriu. Vă adresez mulţumirile mele pentru felul responsabil în care aţi muncit în acest proiect, care, mie unul, mi se pare a fi extrem de benefic prin utilizarea instrumentelor de cunoaştere a personalităţii voastre de adolescenţi şi oameni maturi în devenire, prin folosirea practicii ca metodă clasică de cunoaştere de sine, dar şi de cunoaştere a condiţiilor specifice de producţie în care va veni vremea să vă integraţi curând, şi prin introducerea acestei metode inovative de învăţare care este firma de exerciţiu. Rezultatele concrete la care am ajuns – rapoartele de carieră şi referinţele pe care le veţi primi vă vor ajuta să ajungeţi mai repede la esenţa personalităţii proprii, dar vă vor ajuta şi la alegerea celui mai bun traseu profesional.

            Cu analize pe fiecare activitate în parte au venit coordonatorii, respectiv dna Carmen Mărginean, coordonator Îndrumător Practică, dl Andrei Puia, coordonator Firme de Exerciţiu şi dl Marian Cloşcă, coordonator Experţi Consiliere Profesională, care au vorbit despre munca în echipele proprii, despre rezultate şi despre cum va contribui proiectul la inserţia socială superioară a elevilor implicaţi în proiect. Au continuat cu intervenții, doamna profesor Angelica Toncea, Coordonator Activități Partener, doamna Liliana Roşculeţ reprezentant al PROMEX Brăila, eleva Bălţatu Denisa din partea liceului partener în proiect, directorul Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, d-na profesor Laura Liliana Vasiliu. Toate luările de cuvânt au făcut trimitere la beneficiile pe care proiectul le-a adus la dezvoltarea personală şi la orientarea în carieră, precum şi la direcţiile de sustenabilitate ale acestuia în următorii ani.

            Conferinţa s-a încheiat cu înmânarea adeverinţelor pentru pentru experţii implicaţi. În final, au fost înmânate elevilor rapoartele de carieră şi referinţele care însoţesc CV-urile elevilor la angajare, documente întocmite de experţii consilieri.

Proiectul „O carieră de succes prin practică, consiliere și orientare profesională a tinerilor” a debutat în 28 aprilie 2014 și se va finaliza în 27 octombrie 2015, fiind implementat de Inspectoratul Școlar Județean Brăila în parteneriat cu Liceul Teoretic „Panait Cerna”.

Pentru detalii:

Daniela Carasava, Expert Implementare și Evenimente

daniela.carasava@gmail.com

 

Comentarii

comentariu

About the Author