Published On: mie, Oct 7th, 2015

“Platanov” si “Indoiala” duc Braila la cele mai importante festivaluri teatrale din tara

Share This
Tags

Indoiala 2Minunatul proiect teatral cu capodopera lui Ferenc Molnár – LILIOM, lansat in aprilie 2014 de Victor Ioan Frunza – directia de scena si Adriana Grand – scenografia , s-a reinters pe scena teatrululi brailean  dupa un an si sase luni si a fost apreciat si aplaudat la scena deschisa.

Spectacolul LILIOM revine pe scena vineri 9 octombrie, de la ora 18.00, in Sala Mare.

Universul si atmosfera piesei sunt completate de muzica live , interpretata de patru artisti instrumentisti si apartine compozitorului   Tibor Cári, un partener de traditie al acestei echipe. 

Sambata, 10 octombrie, de la ora 18.00, emotiile reintalnirii cu spatiul Salii Studio revin celor din echipa artistica si tehnica a spectacolului PLATONOV. Textul lui Cehov, devine rafinat si profund decupat regizoral de Andreea Vulpe, in decorul si costumele  expresive si moderne ale lui Daniel Titza este jucat cu daruire si talent de o distributie aleasa, compusa din: Silviu Debu, Mihaela Trofimov, Valentin Terente, Corina Bors, Narcisa Novac, Liviu Pintileasa, Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Adrian Stefan, Costica Burlacu, Alexandru Marin, Emilia Mocanu, alaturi de excelentii  colaboratori- Ionut Visan si Emilia Bebu.

Piesa va fi reprezentata si la doua festivaluri nationale, Festivalul National de Teatru de la Bucuresti de pe 28 si 29 octombrie la Teatru Odeon si Festivalul International de Teatru Clasic de la Arad de pe 20 noiembrie .

Duminica,  11 octombrie de la ora 18.00, la  Sala Studio  va reveni in actuala stagiune incantatorul spectacol INDOIALA de John Patrick Shanley, in regia filigranata  a tanarului regizor Eugen Gyemant si scenografia surprinzatoare a Cristinei Milea , cu o distributie  de exceptie  formata din -Liliana Ghita, Emilian Oprea, Corina Moise si Ramona Ginga.

Si acest spectacol va avea in aceasta toamna un examen important,  intrucat pe 15 octombrie va reprezenta teatrul si deopotriva orasul Braila la Festivalul Concurs PLEDEZ PENTRU TINERI de la Piatra Neamt .

Doua spectacole emblematice, doua povesti de exceptie pentru timpurile noastre , doua mostre de performanta si valoare artistica  ce onoreaza si inobileaza recent renovata Sala Studio a Teatrului Maria Filotti. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-