Published On: joi, Oct 15th, 2015

UPDATE Perchezitii in Braila / Circuit evazionist: Tranzactii cu materiale de constructii cumparate din Bulgaria

Share This
Tags

perchezitiiUPDATE 12:20 / Perchezitiile au loc la domiciliile persoanelor implicate in activitatea evazionista, anunta Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

In fapt, in perioada 2013 — 2014, reprezentantii unei societati avand ca obiect de activitate comercializarea materialelor de constructii au creat si implementat un circuit evazionist, in cadrul caruia, prin interpunerea mai multor societati comerciale cu comportament de tip 'fantoma' pe lanturile de tranzactionare a marfii (materiale de constructii) achizitionate intracomunitar de la mai multe societati comerciale din Bulgaria, s-au sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat in urma savarsirii infractiunilor de 'evaziune fiscala', estimat la acest moment, este de aproximativ 5.000.000 euro, iar suma ce formeaza obiectul infractiunilor de 'spalarea banilor' este de 7.000.000 euro.

 

Joi dimineata, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au pus în aplicare 63 de mandate de perchezitie domiciliara in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Ialomita, Braila, Constanta, Galati si Mures si in executare 50 de mandate de aducere, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, conform B1 TV.

Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii au creat si implementat un circuit evazionist, prin interpunerea mai multor societati comerciale cu comportament de tip "fantoma" pe lanturile de tranzactionare a marfii achizitionate intracomunitar de la societati comerciale din strainatate, în scopul sustragerii de la plata obligatiilor fiscale.

In perioada 2013 – 2014, acestia au efectuat tranzactii fictive cu materiale de constructii.

Prejudiciul estimat rezultat din activitatea infractionala este de 22.500.000 de lei.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice – Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

 

Comentarii

comentariu

About the Author