Published On: lun, Oct 26th, 2015

Oprea: “Sunt extrem de indurerat. Voi continua sa imi fac datoria cu responsabilitate si o sa ma bat pentru drepturile politistilor”

Share This
Tags

gabriel-oprea-1Gabriel Oprea a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Ministerul Afacerilor Interne, ca a ales sa nu iasa in public pentru ca ancheta este in desfasurare si ca va continua sa-si faca datoria cu responsabilitate. Este prima declaratie publica a lui Oprea dupa moartea politistului Bogdan Gigina, care si-a gasit sfarsitul in timp ce se afla in coloana oficiala a ministrului.

Desi Ministerul de Interne a comunicat ca Gabriel Oprea nu poate comenta situatia pana la finalizarea anchetei, conferinta de presa vine la o zi dupa ce presedintele Iohannis a precizat ca ii invita "de urgenta" pe ministru si pe premierul Victor Pota sa ofere lamuririle cerute de opinia publica in acest caz.

Principalele declaratii ale lui Oprea:

"Ca urmare a solicitarii presedintelui Iohannis, vreau sa fac o scurta declaratie care sa raspunda la intrebari puse in spatiul public. In seara zile de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Politistul Gigina si-a pierdut viata in misiune. Ca tata, stiu ca nu exista cuvinte sau gesturi care sa poata cuprinde aceasta suferinta. Din respect pentru familia indurerata am ales sa nu fac declaratii imediat dupa incident. Am ales sa fiu alaturi de familia politistului si sa prezint personal condoleante. Au fost acuzatii iresponsabile ale unor lideri politici.

Nu am stiut de ce s-a oprit coloana. Nu am stiut ca e vorba despre un accident. Dupa ce am depasit locul accidentului am aflat ce s-a intamplat. Le-am solicitat sefilor din minister sa fiu informat permanent despre ce se intampla. Sunt extrem de indurerat, dar stiu ca am facut tot ce este omeneste.

Acuzatiile ca am incalcat legea sunt complet nefondate. Vom pune la dispozitia Parchetului toate informatiile solicitate. Vreau sa-i asigur pe toti colegii mei ca in calitate de vicepremier si ministru voi continua sa imi fac cu responsabilitate datoria si ma voi bate pentru drepturile lor. Asa cum nimic nu este mai presus de viata, nimeni nu e mai presus de lege".

Comentarii

comentariu

About the Author