Published On: lun, Oct 19th, 2015

Operatiunea “Cristalul” / ANAF-ul si Jandarmeria au descins la TUG / Cine nu da bon, nu mai vinde!

Share This
Tags

tugComplexul en-gros Tug, de pe soseaua Ramnicu-Sarat, a fost luat cu asalt de inspectorii Fiscului, ieri, de la prima ora a diminetii. Mega-controlul face parte dintr-o ampla operatiune demarata de Directia Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF, denumita "Cristal".

In cadrul actiunii sunt vizate 60 de engros-uri, iar ieri, la ora 09.30, aproximativ 600 de inspectori antifrauda au demarat simultan controalele in 15 complexuri engros din toata tara, printre care si Tug Center.

"La sfarsitul acestei operatiuni, singurii care vor mai desfasura activitati economice in engros-urile din intreaga tara vor fi doar contribuabilii onesti. Iar cei care se gandesc ca vor infiinta alte firme prin interpusi care nu au cazier fiscal, pentru a obtine codul de TVA, trebuie sa inteleaga ca aceasta nu este o operatiune singulara, ci doar primul pas din strategia de combatere definitiva a evaziunii fiscale din engros-uri. Vom verifica aceste centre comerciale fara intrerupere, pana cand se va elibera bon fiscal si pentru un surub", a declarat Gelu Stefan Diaconu, presedintele ANAF.

Scopul strategiei de combatere a evaziunii din zona comertului cu ridicata (engros-uri) este, conform ANAF, acela de a elimina firmele evazioniste din aceste centre engros si de a bloca, cu ajutorul noii proceduri de inregistrare in scop de TVA, accesul acestora si a persoanelor implicate in circuitul economic.

Pe parcursul controalelor operative, inspectorii antifrauda vor beneficia de suportul Brigazii de interventie rapida din cadrul Jandarmeriei Romane.

Comentarii

comentariu

About the Author