Published On: mar, Oct 13th, 2015

O scoala din Braila a primit recunoastere de centru de studiu in limba franceza / Parteneriat cu Institutul Francez din Bucuresti

Share This
Tags

scoala 4Scoala Gimnaziala "Alexandru Ioan Cuza", mult mai cunoscuta ca Scoala nr. 4, va fi, incepand cu acest an scolar, centru delocalizat pentru examenul DELF, ca urmare a semnarii unui parteneriat cu Institutul Francez din Bucuresti, unul dintre cele mai importante institute culturale straine din tara noastra.

Inaugurarea va avea loc astazi, la ora 12:00, in prezenta sefilor invatamantului brailean, dar si a mai multor reprezentanti ai Institutului Francez. Responsabilul centrului DELF va fi Petre Daniela, profesor de limba franceza la Scoala nr. 4.

DELF reprezinta 4 diplome independente, fiecare validand un nivel de competenta in vorbirea si scrierea in limba franceza, corespunzand Cadrului comun de referinta pentru limbile straine al Consiliului Europei. Diploma DELF este diploma oficiala eliberata de Ministerul Educatiei Nationale din Franta in vederea certificarii cunostintelor de limba franceza, fiind acordata pe viata, nu pe o perioada limitata in timp, cum este cazul altor certificate de competenta lingvistica.

Cel care poseda o diploma DELF are ca avantaje admiterea la universitati din Hexagon si din tarile francofone, obtinerea de burse de studii in Franta sau inscrierea la masterat fara test de limba. Totodata, titularul diplomei DELF va fi scutit de proba de limba franceza de la examenul de bacalaureat.

 

Comentarii

comentariu

About the Author