Published On: lun, Oct 5th, 2015

Mii de braileni, fata-n fata cu politistii! „Saptamana prevenirii criminalitatii”, un eveniment de succes

Share This
Tags

politisti

Evenimentul national „Saptamana prevenirii criminalitatii”, initiat si derulat de Politia Romana in perioada 28 septembrie – 2 octombrie, a asigurat in judetul Braila informarea cetatenilor din toate categoriile sociale, profesionale si demografice, prin actiuni sustinute ale politistilor de la Inspectoratul de Politie Judetean Braila, derulate in colaborare cu politisti de la Biroul Judetean Transporturi Feroviare Braila din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Galati si de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Braila – din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Galati, cu specialisti de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila si de la Centrul Regional Galati al Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane si cu personal didactic din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Braila.

Primele doua zile ale manifestarii au fost dedicate prevenirii victimizarii minorilor si delincventei juvenile. Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Braila au fost prezenti in unitatile de invatamant din intreg judetul, activitatile desfasurate totalizand un numar 90 de intalniri, asigurand informarea a peste 4.500 de elevi si 200 de cadre didactice.

Simultan, politistii Biroului Judetean Transporturi Feroviare Braila au desfasurat, in primele doua zile ale evenimentului, activitati destinate prevenirii si combaterii actelor de tulburare a ordinii și sigurantei publice, a calatoriilor frauduloase, dar si activitati pentru prevenirea accidentelor in zona navala.

In primele doua zile ale manifestarii, la informarea adecvata a elevilor au contribuit si specialisti de la A.N.I.T.P. – Centrul Regional Galati si de la C.P.E.C.A. Braila.

In a treia zi a „Saptamanii prevenirii criminalitatii”, orientata spre prevenirea infractiunilor contra patrimoniului, politistii au desfasurat 40 de activitati in comunitatea pe care o deservesc, pentru prevenirea furturilor din locuinte, a talhariilor si inselaciunilor. De asemenea, politistii Biroului T.F. Braila impreuna cu cei de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii s-au intalnit cu peste 1.500 de cetateni care tranzitau zona garii C.F.R. Braila si i-au informat cu privire la respectarea regulilor de traversare a liniilor de cale ferata, precum si modul de conduita in timpul calatoriei cu trenul.

Ziua de joi a saptamanii a adus in atentia publicului brailean informatii si aspecte din sfera criminalitatii organizate. In aceasta zi, reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean Braila, Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Centrului de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Braila s-au intalnit cu peste 1.000 de copii si adolescenti din 15 institutii de invatamant, pentru a-i invata cum sa se protejeze de infractiuni din sfera crimei organizate si anume, traficul de persoane, traficul si consumul de droguri si criminalitatea informatica.

„Saptamana prevenirii criminalitatii” a fost incheiata la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Braila prin alte activitati dedicate comunitatii in spiritul protejarii de consecintele fizice si psihologice ale accidentelor rutiere. Politistii din structurile de politie rutiera, ordine publica si analiza si prevenirea criminalitatii au desfasurat 25 de actiuni pe tematica sigurantei rutiere, discutand cu elevii, pietonii si soferii despre importanta respectarii legislatiei rutiere. 

Reamintim ca „Saptamana prevenirii criminalitatii” este un eveniment national, initiat de Politia Romana, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, in urma cu zece ani, devenind o traditie a politistilor in spiritul informarii si protejarii comunitatii pe care o deservesc.

Comentarii

comentariu

About the Author