Published On: mar, Oct 13th, 2015

Mihai Tudose s-a intalnit cu Ambasadorul SUA / Discutii despre atragerea de noi investitori americani, dar si despre combaterea coruptiei

Share This
Tags

tudose ambasador SUAMihai Tudose, ministrul Economiei, Comertului si Turismului, s-a intalnit, la sfarsitul saptamanii trecute, cu noul ambasador al SUA la Bucuresti, Hans Klemm.

Intensificarea cooperarii economice romano-americane in diferite domenii, atragerea de noi investitori americani in tara noastra si amplificarea in continuare a schimburilor comerciale bilaterale au fost principalele teme de discutie abordate de cei doi oficiali.

"Intalnirea a fost una normala si vine dupa ce, la sfarsitul lunii septembrie, la Ambasada SUA, a fost semnat un acord de finantare pentru sustinerea Proiectului Transgaz S.A. de Extindere a Gazoductelor. Agentia Americana pentru Comert si Dezvoltare a acordat aproape 1 milion de dolari proiectului", ne-a declarat Tudose.

Tudose si Klemm au vorbit despre premisele ca relatii dintre Ministerul Economiei si Ambasada SUA sa-si continue trendul crescator, despre imbunatatirea si consolidarea mediului de afaceri din cele doua tari, dar si despre continuarea parteneriatelor in domeniul securitatii si apararii si in lupta impotriva coruptiei.

Totodata, diplomatul american a apreciat potentialul turistic ridicat al Romaniei, precizand ca promovarea strategica a ofertei turistice romanesti in State poate fi imbunatatita, astfel incat sa fie atrasi cati mai multi turisti americani.

Comentarii

comentariu

About the Author