Published On: mar, Oct 20th, 2015

Maghiarii dau lovitura Diasporei: UDMR va ataca la CCR Legea votului prin corespondenta, lege care a trecut de Senat!

Share This
Tags

hunor udmrLiderii UDMR vor sa atace Legea votului prin corespondenta la Curtea Constitutionala, lege care a trecut de Senat si a intrat la Camera Deputatilor, camera decizionala, in acest caz.

UDMR-istii spun ca sunt nemultumiti de varianta in care a fost adoptata legea si ca reprezinta o greseala uriasa, intrucât in forma actuala, ridica probleme constitutionale si de procedura. Mai mult, acestia sustin ca aceasta lege, daca s-ar aplica in forma actuala, nu ar reusi sa asigure secretul votului si ar putea exista suspiciuni in aceasta directie.

"Consideram ca nu este necesar si nu ai voie sa faci experimente pe societate, doar din dorința de a rezolva o problema reala. Sunt si probleme de procedura si probleme constituționale, in ceea ce priveste conținutul proiectului adoptat ieri la Senat. Am vrea sa atragem atenția colegilor din toate partidele ca exista probleme serioase si mai este timp sa ne gândim cum am putea sa rezolvam aceasta problema. Mai este timp sa ne asezam la masa si sa analizam tot ce inseamna probleme legate de acest vot", a spus Kelemen Hunor, intr-o conferința de presa la Palatul Parlamentului.

Comentarii

comentariu

About the Author