Published On: mie, Oct 7th, 2015

Barbaria care a socat o tara intreaga / Patru braileni si mandria de a mutila cu un topor o catelusa / 36.000 de romani cer pedepsirea derbedeilor

Share This
Tags

tineri caineDoi indivizi au tinut o catelusa de doar cateva luni pe o buturuga pentru taiat lemnele, unul a filmat cu un telefon mobil, iar un altul, fara pic de mila, i-a retezat coada cu un topor. Rasetele bolnave ale derbedeilor nu au reusit sa acopere schelalaitul patrupedului. Mandri de barbaria pe care o considera o traditie, au postat filmuletul pe Facebook, socand o tara intreaga.

Daniel Dima – proprietarul cainelui, in varsta de 30 de ani, Marius Bianu, de 18 ani, Adrian Bunea, de 21 de ani, si cameramanul de ocazie, de 26 de ani, toti din satul Tataru, s-au ales cu dosar penal dupa ce sute de persoane au sunat la Politie pentru a-i reclama si dupa ce alte zeci au depus plangeri impotriva lor.

Oamenii legii i-au audiat cateva ore bune, explicatia oferita de tineri fiind una de-a dreptul socanta: au respectat o datina din strabuni. Ar fi taiat coada cainelui pentru a-l face mai rau, asa cum se intampla, spun ei, in mai toate gospodariile din localitate.

caine taiat"Asa e datina la noi! Intrebati vecinii, pe cei mai batrani. Se taie coada sau se arde pe bot, ca sa fie rai. Ne pare rau ca am fost filmati si s-a ajuns aici", a marturisit, extrem de degajat, stapanul catelusei.

Politistii n-au crezut insa in obiceiurile pamantului, ci in lege, si au deschis pe numele celor patru un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de ranire sau schingiuire a animalelor. Judecatorii ii pot trimite dupa gratii pe tineri sau le pot aplica o amenda penala.

catelusaPana ca cercetarea penala sa fie incheiata si dosarul trimis in judecata, Directia Sanitar-Veterinara i-a amendat pe proprietarul patrupedului si pe cel care i-a retezat coada cu cate 1.500 de lei, in timp ce o asociatie pentru protectia animalelor a preluat catelul si l-a dus intr-o clinica veterinara din capitala, unde i-au fost acordate ingrijirile medicale de care avea nevoie dupa retezarea cozii.

"Este taiata la vreo cinci centimetri de la baza cozii. Aceasta codotomie, conform legii, este interzisa, deci nici medicul nu mai poate sa o execute, cu anestezie", a precizat Ion Ciobanu, consilier superior in cadrul DSV.

Peste 36.000 de romani, printre care si 1.000 de braileni, au semnat, pe parcursul zile de ieri, o petitie online care cere pedepsirea indivizilor.

Comentarii

comentariu

About the Author