Published On: mar, Oct 13th, 2015

Imagini rupte din Evul Mediu / Braila anului 2015: Radu-Negru a devenit Venetia orasului / “E revoltator!”

Share This
Tags

radu negru1Imagini rupte din Evul Mediu au umplut retelele de socializare, mai multi braileni postand fotografii cu o strada din cartierul Radu-Negru, aflata in reabilitare, care s-a transformat, dupa ploaia din ultimele zile, intr-un veritabil canal navigabil. Mai mult decat atat, o gospodarie a fost inundata, apa din curte fiind scoasa cu motopompa.

Locuitorii de pe strada Milcov sunt disperati, sustinand ca municipalitatea nu a fost in stare, pana sa fie anuntate averse puternice, sa scoata conducta montata ilegal, cu multi ani in urma, de catre proprietarul unui abator aflat in capatul strazii, sa o inlocuiasca, si sa permita astfel asfaltarea.

radu negru2"Nu au pus canalizarea si normal ca cel care face strada nu poate sa asfalteze. Sa traiasca Primaria! Noi stam cu apa in fata casei. Daca mai ploua, iesim din case cu barca. E revoltator! Puteau sa scoata teava asta, nu sa stea atat timp, si sa termine golaneala asta", ne-a spus, extrem de revoltat, un brailean care locuieste pe Milcov.

De cealalta parte, primarul Aurel Simionescu promite ca strada va fi gata in perioada urmatoare, imediat cum conditiile meteorologice vor permite sa se inceapa lucrul. Edilul a tinut sa vorbeasca si despre faptul ca lucrarile au intarziat din cauza unei conducte montate fara aprobare, pentru un abator, si la care de-a lungul timpului "s-au intepat" cei care locuiesc pe strada.

"S-a pus o conducta de apa-canal pentru un abator si ei s-au intepat. Ca sa lucram, trebuie scoasa conducta si sa punem alta. A fost montata foarte sus si nu se poate turna asfalt. Noi trebuie sa scoatem conducta pe o alta forma de finantare, si am gasit – o sa o faca CUP Dunarea, ca sa facem treaba ca lumea", a explicat Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author