Published On: mar, Oct 6th, 2015

Gruparea “Catali”. Prabusirea / Fetele obligate sa se prostitueze vor vorbi in fata judecatorilor pe 30 octombrie

Share This
Tags

catali2La inceputul acestui an, procurorii antimafia au pus punct celui mai mare dosar de proxenetism din ultimii ani, trimitandu-i in fata judecatorilor Tribunalului Braila pe cei mai temuti membrii ai gruparii interlope din Varsatura.

Curajul fetelor care au fost obligate sa se prostitueze a deschis drumul spre inchisoare al interlopilor, acestea denuntandu-i pe cei care le-au terorizat aproape doi ani.

La cel de al doilea termen al fondului, pe 2 octombrie, judecatorul a dispus ca pe 30 octombrie sa fie audiati martorii din dosar, si anume tinerele care si-au vandut trupurile pentru a umple buzunarele interlopilor din gruparea :Catali", dar si a unora dintre parintii acestora

Radu Bogateanu (foto), cunoscut sub porecla “Romica Catali” si Ionel Graur sunt cele mai “grele” nume din lotul “Varsatura”, trimis in judecata de procurorii DIICOT Braila. Cei doi, dar si alte opt persoane, printre care si doua femei, ar fi obligat 17 tinere sa se prostitueze in strainatate, in perioada 2002-2004, obtinand de pe urma acestora aproximativ jumatate de million de euro.

Cornel Amza, zis “Soricel”, unul dintre cei trimisi in judecata de procurori, aflat in arest la domiciliu, este acuzat de proxenetism si in alt dosar, fiind saltat de politisti in luna martie a acestui an. Barbatul, spun anchetatorii, a inlesnit, in perioada 2012-2014, practicarea prostitutiei de catre trei tinere, obtinand in acest mod peste 300.000 de lei.

Tinerele, printre care si doua minore, erau ademenite de interlopi cu promisiuni mincinoase, insa apoi, cand treceau granita si ajungeau in cluburile unde trebuiau sa intretina relatii sexuale contra cost, deveneau sclavele acestora. Victimele erau selectionate atent, marea majoritate punand punct vietii scolare dupa ciclul gimnazial si provenind din familii dezorganizate sau care traiau sub limita subzistentei.

Conform rechizitoriului, facut public dupa sesizarea instantei, multe dintre sclavele sexuale erau amenintate cu moartea, batute si terorizate de membrii gruparii “Catali”. 

 "Un exemplu elocvent este cel al victimei X. Dupa ce a revenit in tara, inculpatul Amza Cornel a incercat sa o determine, din nou, pe victima sa accepte sa se prostitueze in Spania, amenintand-o cu moartea, recurgand chiar si la bagarea victimei cu capul langa roata autoturismului, spunandu-i: “Pentru mine n-a fost destul cat ai produs, mai vreau! BMW-ul asta l-am facut pe cu*ul tau, dar mai vreau” (…)

La refuzul initial al victimei de a se prostitua, Amza Cornel a recurs la amenintari cu moartea, atât fata de ea, cât şi fata de membrii familiei acesteia. Inculpatul Pradais Catalin a batut-o pe victima, astfel ca aceasta nu a mai avut alta alternativa decât sa mearga în club şi sa se prostitueze", spun procurorii in actul de acuzare.

In urma cu doua luni, judecatorii au dispus sechestrul asigurator asupra averii a sapte dintre cei zece inculpati.

Comentarii

comentariu

About the Author